Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Slovenske gore

V objektivu letnih časov
Miha Kovač, ... [et al.]
Slovenske gore
44,70 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Cankarjeva založba
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-231-951-9
Urejanje Maja Ogrizek
Urednik fotografije Arne Hodalič

Tehnične lastnosti
trda vezava
29 x 23 cm
1.900 g
279 strani
Tip knjige
fotografska monografija
Kategorije
šport in zdravje > gorništvo in alpinizem

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjiga Slovenske gore je fotografska monografija o edinstvenem svetu višav, ob katerem človeški duši zaigra srce. Besedila znanih avtorjev razkrivajo osebno, intimno doživljanje odmaknjenih in od civilizacije nedotaknjenih kotičkov.

Fotografije pričarajo čarobno vzdušje, lepe misli pod njimi pa sporočajo, da je življenje nekaj zelo posebnega in zelo lepega, le začutiti ga moramo. V knjigi so predstavljeni štirje letni časi, štiri zgodbe štirih znanih Slovencev, ki so vzvišenim gorskim vršacem vdahnili človeško toplino. Postanite tudi vi del zgodbe o navdihu in življenjski moči, ki jo Slovencem dajejo gore.

Recenzija Bukla

Knjiga z enakim naslovom, a z nekaj drugačno zasnovo je pri isti založbi izšla leta 1982 in pri bralcih naletela na izjemen odziv, saj so prodali več deset tisoč izvodov, in se zapisala kot eno ključnih del o slovenskih gorah. Nova različica je tako v vsebinskem kot oblikovnem smislu prilagojena novemu času. Gre za monografijo z izjemnimi fotografijami slovenskih gora iz različnih zornih kotov, pri čemer jih je uredniški odbor vsebinsko razporedil v štiri sklope, ki ustrezajo štirim letnim časom. Vsak letni čas vpeljuje tudi izkustveni esej, s katerim njegov avtor (Marjeta Keršič Svetel je prispevala pomlad, Borut Peršolja poletje, Lučka Kajfež Bogataj jesen, Iztok Tomazin pa zimo) uvede bralca v posamezno obdobje, ki ga v nadaljevanju potem nadgradijo estetske in kakovostno natisnjene fotografije. Te so stavljene na različne načine, prek panoramskih posnetkov, ki se raztezajo čez obe strani (povsod spodaj je kaka misel v zvezi s hribi in njihovim doživljanjem) ali pa se jih več zlaga v logično celoto, ki isto vsebino prikazuje na različne načine. Posebej zanimive pa so postavitve, ki velikim fotografijam ob strani dodajajo še nekaj majhnih, ki s svojimi detajli še drugače osvetlijo svojo veliko sosedo. Posrečen izbor sodelavcev, izčiščena besedila in ekskluziven nabor fotografij to monografijo, ki izhaja v ravno pravem, spomladanskem času, s katerim se knjiga tudi začenja, postavljajo za delo, ki ga bodo uživale prihodnje gorniške generacije.

Samo Rugelj, Bukla 99

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...