Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Tragedija v Turski gori

Iztok Tomazin
Tragedija v Turski gori
34,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba samozaložba
Zbirka Med gorskimi reševalci
Leto izdaje 2007
ISBN 978-961-92104-0-6
Spremna beseda Matija Horvat, Tomo Virk

Tehnične lastnosti
254 strani
Tip knjige
spomini, pričevanja in pisma
Kategorije
šport in zdravje > gorništvo in alpinizem

Povej naprej

Založnik o knjigi

10. junija 1997 se je zgodila najhujša nesreča v zgodovini slovenskega gorskega reševanja, ki je pretresla slovensko in mednarodno javnost. Med vajo reševanja s helikopterjem nad Okrešljem se je smrtno ponesrečilo pet odličnih gorskih reševalcev: Mitja Brajnik, Luka Karničar, dr. Jani Kokalj, Rado Markič in Boris Mlekuž. Knjiga »Tragedija v Turski gori« je posvečena njihovemu spominu in zahtevnemu poslanstvu slovenskih gorskih reševalcev.

Iskrene in pretresljive pripovedi ter razmišljanja udeležencev in očividcev ter drugih z nesrečo prizadetih ljudi nas ob pomoči bogatega fotografskega gradiva popeljejo v svet gorskega reševanja. Prikazujejo dramatične dogodke pred nesrečo, med njo in po njej. Avtor knjige je prim. Iztok Tomazin, alpinist, himalajec, gorski vodnik, literat, predvsem pa gorski reševalec, eden od najaktivnejših in najbolj izkušenih zdravnikov Gorske reševalne zveze Slovenije. Med 40 sodelavci so gorski reševalci, zdravniki, člani posadke helikopterja in svojci ponesrečenih.

Recenzija Bukla

Med reševalno vajo s helikopterjem v severni steni Turske gore pod Okrešljem se je pred natanko desetimi leti pretrgalo življenje petih aktivnih reševalcev: Mitje Brajnika, Luke Karničarja, Janija Kokalja, Rada Markiča in Borisa Mlekuža. Knjiga je nastala v njihov spomin in v zahvalo reševalcem, ki dnevno v gorah pomagajo ljudem v stiski, pa tudi kot opozorilo na nevarnosti, ki se skrivajo v še tako lepih gorskih kotičkih. 

Renate Štrucl

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...