Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Živeti z gorami

Vladimir Habjan
Živeti z gorami
22,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Planinska zveza Slovenije
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-6870-13-9
Fotografije Zoran Gaborovič, ... [et al.]
Spremna beseda Irena Cerar

Tehnične lastnosti
trda vezava
23,5 x 17 cm
710 g
215 strani
Tip knjige
potopis
Kategorije
šport in zdravje > gorništvo in alpinizem

Povej naprej

Založnik o knjigi

Živeti z gorami izpod izkušenega publicističnega in uredniškega peresa Vladimirja Habjana je predvsem knjiga doživetij. Knjiga raznolikih zgodb gornika, ki je do stanja, ko se v gorah tudi na zahtevni turi počuti varno, prehodil dolgo pot. Pri tem je imel pogosto več sreče kot pameti in znanja, a je počasi le pridobival izkušnje, potrebne za vzpone na najzahtevnejše gore, za vstop v zimski in ledeniški svet. Predvsem pa za varno gibanje po kraljestvu brezpotij. Vseh 34 zgodb se začne z (večinoma) avtorjevimi fotografijami, ki predstavljajo razpoloženjska vrata, skozi katera vstopimo v vsakokratno gorniško doživetje.

Recenzija Bukla

Znani slovenski gornik in alpinist, publicist in urednik Vladimir Habjan se po svoji zbirki literarno zastavljenih planinskih zgodb Čez rob (2011) vrača h goram z osebno obarvano ubesedenimi doživetji v zavetju naših očakov. V mešanici fotografske monografije in zbirke kratkih gorskih utrinkov nas Habjan doživeto popelje na svoje gorske izlete, nekatere impulzivne in hitre, spet druge pa počasne in meditativne, in pred nami razkriva svoj notranji svet, ki se mu odpira med bivanjem v gorah. Prečka grebene, prepleza stene, uleže se v gorsko travo, kramlja s prijatelji ob pivu po opravljeni turi ter na sto in en način bralcu dokaže to, da so gore dejansko način njegovega življenja in da – morda se sliši čudno – res živi z njimi. Hvalnica goram.

Samo Rugelj, Bukla 101-102

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...