Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Navtični priročnik

Igor Orlov
Navtični priročnik
32,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2009

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
192 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje

Založnik o knjigi

Navtični priročnik je praktični vodnik domačega avtorja, ki v besedi in sliki razumljivo pojasni osnovne pojme iz oceanografije, meteorologije, navigacije, pomorskih vešcin ter varnosti na morju. Podrobne razlage spremljajo čudovite barvne fotografije, skice, tabele in drugo slikovno gradivo.
Knjiga zaobjema temeljna in poglobljena znanja, ki naj bi jih imel vsak izkušen pomoršcak in vsakdo, ki se ljubiteljsko podaja na morje.

Igor Orlov je prve nevihte in zarje doživel že v otroštvu, na plovbah z dedkom z otoka Zlarina. Jadral je na jadrnicah vseh tipov in velikosti, tudi v zelo zahtevnih zimskih razmerah v Biskajskem zalivu, Rokavskem prelivu in Baltiku. Med drugim se je kot taktik in drugi skiper leta 2001 udeležil regate Fastnet ter prejadral več tisoč milj kot skiper 26-metrske jadrnice La poste. Diplomiral je iz meteorologije na Fakulteti za fiziko v Beogradu. Naziv yachtmaster je pridobil v Veliki Britaniji, kjer je na Jadralski akademiji z odliko zaključil znameniti študij Professional Crew and Skipper Training. Od leta 2002 piše strokovne članke in testira jadrnice ter motorna plovila za slovensko navtično revijo Navigator (Navtika Magazin).

 
 

Recenzija Bukla

Jadralna sezona je že v polnem razmahu in Slovenci smo dobili izčrpen praktični vodnik za jadralce, delo izkušenega domačega strokovnjaka, ki je prejadral že na tisoče milj in si pridobil sloviti naziv »yachtmaster«. Knjiga bo zadovoljila tako tiste, ki so šele začeli nabirati pomorske izkušnje, kot tiste, ki so že izkušeni morski mački, saj obravnava vse v jadralstvu nepogrešljive teme, od osnove oceanografije, meteorologije, pomorskih veščin in varnosti na morju do poglobljenih razmišljanj, ki so plod avtorjevih dolgoletnih izkušenj. Osrednje mesto v knjigi je namenjeno navigaciji, saj je po avtorjevem mnenju »določanje položaja in vodenje plovila proti začrtanemu cilju ena najpomembnejših in najlepših nalog, ki se postavljajo pred pomorščaka«. Zemljevidi, grafi in tabele pa še dodatno ponazarjajo avtorjeve razlage. Vsekakor gre za knjigo, ki jo bodo jadralci z veseljem sprejeli. Podajte se na raziskovanje z vetrom v jadrih in knjigo v roki. 

Jure Preglau

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...