Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Slovenska Istra, Čičarija, Brkini in Kras

Izbirni vodnik
Milan Vinčec
Slovenska Istra, Čičarija, Brkini in Kras
24,90 € 24,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa v vrednosti 0,75 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, rok dobave 4-6 delovnih dni

Povej naprej

Založba Planinska zveza Slovenije
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-6870-26-9
Fotografije Goran Gorišek, Milan Vinčec

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21,5 x 14 cm
310 g
184 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje

Založnik o knjigi

Slovenska Istra, Čičarija, Brkini in Kras (pokrajini, ki ju opredeljujemo kot Primorska) so vabljive destinacije, kamor se vedno znova radi vračamo. Razgiban gričevnat svet, prijazno podnebje, zmerna poletja in mile zime, snega je malo, zadrži se le v višjih hribovitih predelih, vse leto privabljajo številne obiskovalce, izletnike in pohodnike. Vsak letni čas ponudi kaj novega in zanimivega, vsak obisk je začinjen s pridihom čarobnega. Preseneti pokrajina, ki iz koraka v korak spreminja podobo, zdaj s kamni posuta, v naslednjem trenutku se odprejo mehka živo zelena travnata gmajna, gozdnat objem, puste goličave, nizko grmičevje, nazadnje pa presenetijo gozdne jase, postlane s pisanim cvetjem ..." Tako pospremi bralca novega izbirnega vodnika PZS Slovenska Istra, Čičarija, Brkini in Kras na pot njegov avtor Milan Vinčec, Primorec, odličen poznavalec območja, ki ga je v vodniku slikovito opisal, in po katerem je speljanih 31 planinskih izletov, primernih za vse leto in za vse generacije.

Opisi poti so v vodniku zgoščeni, natančni in sistematični, ključni podatki, ki jih potrebujemo za načrtovanje poti, so ustrezno poudarjeni, fotografska vsebina je bogata. Še zlasti boste po vodniku radi posegli ljubitelji botanike - kajti območje, na katerega vas vabimo, je botanični raj; avtor tako del opisov izletov nameni tudi temu. Pa tudi tukajšnjim krajem, bogati kulturni in zgodovinski ter drugi naravni dediščini in ljudem, ki so vtisnili temu območju poseben pečat. Sicer pa je to vodnik za vse, ki imate radi lažje in označene planinske poti ter izlete s ščepcem zgodovine in kulture!

Recenzija Bukla

Jugozahodna Slovenija je s svojimi griči in hribi več kot primerna za obiskovanje v zimskem in spomladanskem času, pričujoči vodnik pa je zasnovan tako, da nas popelje na odkrivanje teh lepih krajev tudi širše, denimo v avtohtone vasi in doline, med stene in soteske pa vse do obale in v skrite morske zalive. V njem boste torej našli opise izletov, ki vas bodo odpel jali na Slavnik, Vremščico in Kokoš, pa tudi take, ki vam bodo z druge, pohodne perspektive približali vasi, kot so Pomjan, Tinjan, Socerb, Krkavče in Kubed. Opis vsakega izleta je opremljen z osnovnimi tehničnimi podatki o izhodišču, trajanju poti, vzponu itn., dodana vrednost vodnika pa je v spremnih besedilih k posameznemu izletu (vsega skupaj jih je 31), v katerih nas poznavalec tega območja, video režiser, fotograf in publicist Milan Vinčec, seznani s širšo kulturno in zgodovinsko sliko območja, povezanega s predlaganim izletom.

Samo Rugelj; Bukla 129-130

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...