Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Joga in tek

Joga za tekače in tek za jogije
Maja Miklič
Joga in tek
10,75 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mayaco
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-6950-41-1
Fotografije Maja Miklič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21,5 x 14 cm
220 g
144 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje > tek

Povej naprej

O knjigi

Tako pri teku kot jogi se počutimo svobodni. Redna vadba joge zmanjšuje telesne poškodbe, med drugim pa je tudi dobra osnova za tek. Tek je primeren za jogije, ker izboljšuje kondicijo.
Tako pri jogi kot teku se nam poviša življenjska energija, zaradi česar se počutimo srečni in zadovoljni, prav tako pa se pri obeh sproščajo endorfini, hormoni sreče. Zaradi tega notranjega občutka sreče nekateri pravijo, da sta joga in tek kot "naravna droga". Če že gre za takšno odvisnost, ima ta vsaj zdravilne učinke.
Vse je v gibanju. Krvni obtok je nenehno v pretoku in ves svet se nenehno spreminja. Življenje je gibanje. Vse, kar vidimo v materialnem svetu, je minljivo. Edino, kar res imamo, je sedanji trenutek, ta trenutek "zdaj".
Z jogo in meditacijo se učimo ozavestiti vsak trenutek. Med tekom se bolje zavedamo dihanja in ravno zaradi tega se zavedamo tudi sedanjega trenutka. Naše fizično telo je podvrženo staranju. Z jogo in tekom pa ga ohranjamo zdravega, mladostnega in v dobri kondiciji. Zdravje je bogastvo, v katerega se splača vlagati.

Recenzija Bukla

Kot rezultat dolgoletnega učenja, raziskovanja, samozavedanja in redne vadbe joge je avtorica pripravila več priročnikov z nasveti in smernicami za vitalno in boljše življenje s pomočjo te priljubljene oblike vadbe. Osnovna jogijska filozofija, ajurveda, čakre, energija in prehranjevanje so opisani v Jogi za srečno in vitalno življenje. V njej je tudi več kot 100 jogijskih položajev, tisti, ki so poimenovani po živalih, rastlinah in vesolju, so bolj podrobno predstavljeni še v priročniku Joga in narava. V priročniku Joga in tek: joga za tekače in tek za jogije pa je avtorica izvirno prepletla dve telesni vadbi, ki tudi s svojo duhovno komponento več kot prijata sodobnemu človeškemu telesu. Medtem ko joga podaljšuje mišice, jih tek krepi, skupaj pa sta ta dva športa dobra kombinacija gibanja in sproščanja. Vztrajnostni tek nam s svojim enosmernim gibanjem namreč povečuje možnosti za specifične telesne poškodbe zaradi preobremenitve, ravno z jogijskimi vajami pa jih lahko preprečimo. Na drugi strani pa tek koristi tudi jogijem, saj izboljšuje njihovo kondicijo, pod črto pa veča njihovo življenjsko energijo.

Renate Rugelj, Bukla 115

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...