Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Velika tekaška knjiga

Vse, kar morate vedeti o teku
Herbert Steffny
Velika tekaška knjiga
37,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Sanje
Leto izdaje 2013
ISBN 978-961-274-195-2
Naslov izvirnika Das Grosse Laufbuch
Leto izdaje izvirnika 2011
Fotografije Aleš Pavletič, Herbert Steffny
Prevod Igor Jurič
Urejanje Tjaša Koprivec, Rok Zavrtanik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 17 cm
980 g
408 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje > tek

Povej naprej

Založnik o knjigi

Herbert Steffny, nekdaj najboljši nemški maratonec in cenjen tekaški trener, med platnice knjige suvereno preliva svoje večdesetletne izkušnje tekmovalca svetovnega razreda, tekaškega trenerja, vodje tekaških seminarjev in diplomiranega biologa.

Domišljeni tekaški vodnik, ki so ga nemško govoreči tekači okronali za biblijo za rekreativne in profesionalne športnike, teoretično in praktično povzema najnovejša dognanja na tekaškem področju. Priročnik je namenjen tako začetnikom, rekreativnim in gorskim tekačem kot polmaratoncem, maratoncem in ultramaratoncem, Steffny pa spodbuja in usmerja tudi tekaške načrte otrok, mladostnikov, žensk in starejših navdušencev.

Avtor na 408 straneh ponudi vrsto strokovnih spoznanj o opremi, učenju teka, treningu, motivaciji, prehrani in zdravstvenih vidikih teka. Dejstva dopolnjujejo podrobni načrti tekaških treningov, preglednice in grafi ter številne fotografije in koristni nasveti. V Veliki tekaški knjigi je najti tudi številne teste – zanimive tako za začetnike kot za profesionalne tekače – , na temo zdravja, kondicije, gibljivosti in moči. Praktični vodnik zaokrožajo slikoviti eseji s tekaško tematiko in intervjuji z navdihujočimi hitronogimi.

Po podatkih spletne knjigarne Amazon knjiga spada med uspešnice med 600 tekaškimi knjigami. Na tisoče tekačev se je s pomočjo napisanih in preizkušenih tekaških treningov naučilo teči ali postavilo svoje osebne rekorde v malem maratonu ali maratonu. To ne velja le za rekreativce, temveč tudi za vrhunske tekače in triatlonce. Prav tako številni starejši tekači uspešno trenirajo po t. i. Steffnyjevem sistemu.

Recenzija Bukla

Tekaške prireditve in maratoni so pogosto ob nedeljah, zato preverite, ali takrat morda ne pride do premika ure, da vas to ne bi neprijetno presenetilo, je eden od nasvetov Herberta Steffnyja, avtorja velike tekaške knjige, ki samo kaže, do kakšnih (uporabnih) podrobnosti se spusti njegov tekaški vodnik. Prestavitev ure, denimo, velja za ljubljanski maraton, kar lahko krepčilno podaljša spanec zadnjo noč pred največjo slovensko športno preizkušnjo. Dolgo pričakovano Veliko tekaško knjigo smo dobili na vrhuncu letošnje tekaške sezone, njen avtor pa je bivši nemški maratonski tekač, zdaj pa trener in popularizator teka. Gre za res celovit, pregledno urejen, vseeno pa živahen in ilustrativen vodnik po tem vse bolj priljubljenem rekreativnem športu. Knjiga novincu nudi zanesljivo oporo pri prvih korakih v svet vztrajnostnega teka, izkušenemu tekaču pa postreže z več kot dovolj informacijami, s katerimi bo lahko še nadgradil znanje in izkušnje ob svojih tekaških podvigih. Na začetku se knjiga poda vse do evolucije in biologije teka ter njegove vloge v človekovem življenju, potem pa vse podrobneje obravnava različne vidike tekaških priprav s programi za različne dolge tekaške rezultate vred. Ob tem ne pozablja na vse »stranske« tekaške koncepte, od krosa in gorskega teka do ultrateka in teka otrok, žensk (tudi med nosečnostjo) ter starejših ljudi. Gimnastika in krepitev ter sproščanje tekača pred tekom in med njim ter njegovo prehranjevanje v vseh tekaških fazah sta sklepni dve poglavji, ki tek dodatno osvetljujeta in ga osmišljata še v drugih kontekstih. Velika tekaška knjiga je več kot dobrodošel vsestranski tekaški priročnik, ki bi moral najti mesto med osnovno tekaško opremo, saj gre za obvezno literaturo za vsakega resnejšega tekača!

Samo Rugelj, Bukla 94

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...