Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zakaj diete ne delujejo?! z delovnim zvezkom

Program Zavestno prehranjevanje zavestno življenje
Mojca Majerle
Zakaj diete ne delujejo?! z delovnim zvezkom

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Buča
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-6704-45-8
Leto izdaje izvirnika 2014
Ilustracije Ana Baraga

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 12 cm
330 g
266 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje
kulinarika, dom in vrt
psihologija in psihiatrija

Založnik o knjigi

V knjigi boste dobili odgovore na to, zakaj se diete niste mogli držati oz. zakaj ni delovala; kaj se skriva v ozadju želje po hrani tudi, kadar nismo lačni; kaj lahko ˝vzamemo˝ namesto hrane in kako lahko zaživimo tako, da bomo zadovoljni s sabo, s svojim načinom prehranjevanja in v skladu z našim naravnim ritmom oz. intuicijo.Otroci se igrajo, ko so lačni, nekaj pojedo, nato stečejo nazaj k igri.Odrasli pogosto jemo namesto ˝igre˝ oz. nečesa, kar bi nam prineslo zadovoljstvo, užitek in vzbudilo našo radovednost.

Knjiga temelji predvsem na lastnem preizkušanju kaj nam odgovarja ter spodbuja, da raziskujemo sebe, se čudimo sebi in se učimo - od sebe.Tudi, če nam nekdo natančno opiše kako je čutiti vodo, to ne more doseči izkušnje, ki jo imamo, ko vanjo stopimo sami.Zato je knjigi priložen tudi delovni zvezek, kamor lahko zapisujete svoje ideje ter s katerim si lahko pomagate pri izpolnjevanju tedenskih nalog.

Glavni vir črpanja idej za knjigo so lastne izkušnje avtorice, pa tudi psihološka, psihoterapevtska znanja in znanja čuječnosti oz. čuječnega prehranjevanja (ang. mindfulness ter mindful eating)
Večina ljudi je vsaj enkrat v življenju posegla po določeni dieti. In večina diet se je končala neuspešno.

Zakaj? Ker smo želeli shujšati (odpraviti simptome), ne da bi se lotili vzroka, ki tiči ZA našim prekomernim prehranjevanjem.
Zavestno prehranjevanje je tako učinkovita alternativa dietam. Je iskanje odgovorov na raznovrstna vprašanja (npr. Zakaj jem, čeprav nisem lačen/-a? Zakaj si želim sladkarij ravno SEDAJ? Kaj bi lahko ˝vzel/-a˝ namesto hrane? Kaj je moja resnična potreba? ipd.).

Učenje Zavestnega prehranjevanja torej ni le učenje drugačnega pristopanja k hrani ter prehranjevanju, temveč je v dobršni meri tudi spoznavanje nas samih – naših misli, čustev, čutenja in vzorcev delovanja. Je torej proces osebnostne rasti, ki nam koristi na vseh področjih našega življenja in je proces vnovičnega vzpostavljanja NARAVNEGA RITMA s samim seboj.


Delovni zvezek je namenjen lažjemu ter diskretnejšemu beleženju lastnih opažanj, misli, spoznanj ter enostavnejšemu izpolnjevanju tedenskih ter drugih, posamičnih nalog. Zaradi majhnosti in priročnosti ga lahko nosite tudi s seboj ali, če vam to ne ustreza, opažanja zabeležite doma.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...