Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ajurveda z domačimi rastlinami

Recepti in nasveti za zdravje in energijo
Andrea Küthe Albrecht, Kalyani Nagersheth, Kerstin Rosenberg
Ajurveda z domačimi rastlinami
24,94 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-01-4309-3
Naslov izvirnika Ayurveda mit heimischen Pflanzen
Prevod Marjana Samide
Urejanje Sanda Šukarov

Tehnične lastnosti
trda vezava
24 x 19 cm
620 g
145 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina
kulinarika, dom in vrt > vrtnarstvo

Povej naprej

Založnik o knjigi

Uporaba rastlin z domačih travnikov in vrtov po ajurvedskih načelih

Ravnovesje naših telesnih in duševnih moči je neposredno povezano z rastlinskim svetom. Ajurveda, starodavni indijski sistem celostne skrbi za zdravje, ponuja številne rešitve za boljše počutje in blaženje vsakdanjih težav. A za to ni treba iskati eksotičnih rastlin, ki pri nas ne uspevajo in jih marsikdaj tudi ne poznamo: tudi z domačimi zelišči in zdravilnimi rastlinami si lahko izdelamo pripravke po ajurvedskih načelih, ki bodo prilagojeni posameznim konstitucijam.

Kaj je ajurveda? * Filozofija ajurvede * Trije tipi konstitucije * Kako rastline učinkujejo: ajurvedska in zahodna fitoterapija * Portreti rastlin: sestavine, zdravilni učinki in napotki za uporabo * Recepti z zdravilnimi rastlinami: dobrodejno za trebuh • gibanje brez bolečin * Sijoča in zdrava koža * Zdravi ob vsakem vremenu * Žensko zdravje * Proti stresu * Blaga pomoč za otroke

Recenzija Bukla

Najstarejša tradicionalna umetnost zdravljenja temelji na celostnem mišljenju in zdravje označuje kot harmonično ravnovesje med teles nimi, duševnimi in duhovnimi silami v človeku. Nosilna stebra ajurvedske medicine sta ajurvedska fitoterapija in farmakologija, ki služita tako ohranjanju zdravja kot tudi zdravljenju bolnega človeka z uporabo začimb in zdravilnih zelišč. Bistvo zdravljenja z rastlinami v praksi je v umetelni pripravi odmerkov, tako da lahko rastline najbolje razvijejo svojo učinkovitost. V ličnem priročniku je poleg osnovne filozofije ajurvede zbranih dvajset portretov rastlin, ki imajo ajurvedske last nosti in rastejo na domačih poljih, travnikih ali vrtovih, sledijo recepti in navodila za pripravo preprostih domačih zdravil, s katerimi lahko odprav ljamo prebavne težave, zmanjšujemo bolečine kosti, mišic in sklepov, poskrbimo za bolj sijočo in zdravo kožo ali si pripravimo čaj za pomirjanje po napornem dnevu. Ajurveda pozna še številne pripravke za krepitev ravnovesja pri ženskah in tudi za blago pomoč otrokom.

Renate Rugelj, Bukla 131

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...