Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Bolezen je zdravilo

Uvod v življenjsko medicino in življenjsko zdravljenje
Peter Wilberg
Bolezen je zdravilo
21,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Sanje
Zbirka Sanje
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-274-312-3
Naslov izvirnika The Illness is the Cure
Leto izdaje izvirnika 2014
Prevod Dean Rajčić
Urejanje Tjaša Koprivec

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
24 x 15,5 cm
490 g
335 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina

Povej naprej

Založnik o knjigi

V slovenski miselni prostor vstopa najmlajša stvaritev iz bogatega opusa Petra Wilberga, filozofa, psihologa, pisca, a najprej in predvsem, raziskovalca človeških podtalnic in prepišnih grebenov. Čas za branje in premislek ob tem prelomnem delu ne bi mogel biti bolj zrel. Smo pred vrati sezone "gripe in prehladov", in v dobi, ko sta človekova zdravje in bolezen bolj kot kdaj koli prej podvržena patologiji protiživljenjsko organizirane družbe. Zaradi zabrisanih meja med tehnološkim napredkom, interesi finančnih novotvorb, dostojanstvom živih bitij in strahom pred smrtjo, ki se prepletajo znotraj medicinske prakse, ta še nikoli v zgodovini ni tako zelo potrebovala filozofije.

Avtorjevo izurjeno oko mojstrsko preprosto odstira predsodke in razkriva zamolčane predpostavke, ki jih tudi v navidezno objektivni medicini srečamo na vsakem koraku. Zato Bolezen je zdravilo ni zgolj filozofska kritika medicinske tehnokracije, temveč manifest nove, humanistične medicine in življenjskega zdravljenja.

Recenzija Bukla

Avtor, sicer filozof in psiholog, ki živi in dela zunaj akademskega okvirja, se je v tej odmevni knjigi bolezni lotil z neke druge, širše perspektive. Skozi knjigo se sprašuje – ob analiziranju nemoči klasične medicine pri mnogih primerih zdravljenja raznih bolezni – , ali na konkretno bolezensko stanje nemara ni treba pogledati celoviteje. Sedanja medicina si je po Wilbergovem mnenju bolezen prisvojila, tako rekoč monopolizirala kot izključno svojo domeno. Na bolezen – njen pogled avtor imenuje biomedicinski pogled – gleda preozko, preveč mehansko in neodvisno od celotnega življenja bolnika. Bolezen je namreč po Wilbergovem mnenju (avtor izhaja iz enovitosti telesa in duha, za to pa navaja mnogo primerov) mnogokrat samo naravni ali celo zdrav odziv telesa na nezdrav način življenja, nezdrave odnose z drugimi ter na mučne in neprijetne življenjske izkušnje oziroma na dejansko bolan svet. Provokativno.

Renate Rugelj, Bukla 107-108

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...