Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Či samomasaža

Taoistična pot do pomladitve
Mantak Chia
Či samomasaža
21,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Zavod Gaia Planet
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-94387-0-1
Naslov izvirnika Chi self-massage
Leto izdaje izvirnika 1986
Prevod Petra Brecelj

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 13,5 cm
190 g
132 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Taoistične tehnike, uporabljene v tej praksi, so stare več kot 5000 let in so bile do nedavnega skrbno varovana skrivnost, ki jo je vsak posamezen mojster naučil svojega učenca, vsak od teh učiteljev pa je pogosto poznal le drobec celotne metode. Mojster Chia je torej združil, logično povezal in sestavil te koščke v prečudovit mozaik starodavne modrosti.

Recenzija Bukla

Taoisti verjamejo, da lahko energijski sistem v človeku stimuliramo in uravnavamo z usmerjanjem pozornosti in različnimi oblikami fizičnega dotika, kot so tapkanje, pritiskanje, ­drgnjenje … Še pomembnejše odkritje taoističnih mojstrov v starodavni Kitajski je bilo spoznanje, da zavestno usmerjanje pozornosti na določen del telesa povzroča zbiranje energije či (življenjske energije in bioenergije) in da se s tem samodejno sproža proces regeneracije in samozdravljenja. V knjigi so sistematično predstavljeni postopki in vaje za vzdrževanje zdravja celega telesa od dlani, glave, vratu, ramen, kolen in stopal prek razstrupljanja organov in žlez do premagovanja zaprtja, ki velja za enega glavnih vzrokov slabega zdravja. Če bi znali te postopke vpeljati v vsakodnevno rutino, bi si poleg pomladitve zagotovili tudi boljše telesno in duševno zdravje, kar je najdrago­cenejše darilo, ki ga lahko podarimo samim sebi. Svetovno znani taoistični mojster Mantak Chia (1944) je napisal petindvajset knjig, mnoge med njimi so bile prodajne uspešnice po vsem svetu, v sredini oktobra pa znova prihaja v Ljubljano.

Renate Rugelj, Bukla 144

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...