Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Doživljanje narave

Dejavnosti za ozaveščanje o naravi za vse starosti
Joseph Cornell
Doživljanje narave

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Celjska Mohorjeva družba, Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-278-432-4
Naslov izvirnika Sharing nature
Leto izdaje izvirnika 2015
Prevod Niki Neubauer
Urejanje Polona Mlakar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14 cm
430 g
196 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
naravoslovje > ekologija
šport in zdravje
naravoslovje > biologija
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjiga Doživljanje narave je prava zakladnica iger in dejavnosti v naravi, ki v otrocih in odraslih budijo naravno radovednost, domišljijo in čudenje ter povezanost z naravo.

Joseph Cornell ob 35. obletnici prvega izida knjige Približajmo naravo otrokom oživlja svojo strategijo »tekočega učenja«. S to metodo namreč postane poučevanje o okolju pravi užitek, ne pa zgolj suhoparno nizanje dejstev. Človeku, ki odkrije novi pristop – tekoče učenje, se razvedri obraz, ko zaznava ponotranjeno razumevanje ustroja naravnega sveta.

Knjiga Doživljanje narave je razširjena in dopolnjena izdaja, ki pričuje o dolgoletnih Cornellovih izkušnjah pri ustvarjanju in uporabi iger v naravi. Cornellove igre tisočem učencev, dijakov in odraslih bogatijo izlete v svet narave. Njegova spoznanja o dinamiki učenja, ne glede na starost, omogočajo bolj plodno in trajnejše razumevanje vsake snovi o naravi.« je zapisala Sue Eisaguire, ustanoviteljica in izvršna direktorica ustanove Nature Track Foundation.

Jeanne MacGregor, okoljska pedagoginja z Evergreen State Collegea pa o delu meni naslednje: »Eno od največjih daril, ki jih lahko damo ljudem vseh starosti, je globoka povezanost z živim svetom. In enega najboljših načinov za to ponuja ta knjiga, ki je čudovit in v resnici nepogrešljiv priročnik za starše, učitelje in voditelje mladih.«

Z občutljivostjo za naravni svet se namreč v ljudeh prebudi tudi njihov notranji svet. Človekova bogata notranjost pa osrečuje sebe in druge …

O avtorju

Joseph Bharat Cornell je mednarodno priznani pisec in ustanovitelj svetovnega gibanja Sharing Nature, ki je med najbolj cenjenimi programi za ozaveščanje o naravi na svetu. Njegova prva knjiga Približajmo naravo otrokom je sprožila svetovno revolucijo v izobraževanju o naravi; prevedena je bila v dvajset jezikov in prodanih je bilo pol milijona izvodov. Njegove knjige za ozaveščanje o naravi uporabljajo milijoni staršev, pedagogov, naravoslovcev ter mladinskih voditeljev po vsem svetu.

Recenzija Bukla

Svetovno znan naravoslovni pedagog, pripovedovalec zgodb in pisatelj Joseph B. Cornell (1950), je v osemdesetih letih s prvo izdajo knjige Sharing Nature with Children sprožil pravcato gibanje v izobraževanju o naravi. Tokrat je pred nami prevod prenovljene izdaje privlačno oblikovane svetovne uspešnice, ki poleg izjemne naravovarstvene filozofije ponuja tudi različne praktične dejavnosti in metode za učitelje, vodnike, naravoslovce in vse, ki želijo usmerjati otroke k pomembnim izkušnjam z naravo in okoljem. Dinamičen, zabaven, izkustven in navdihujoč sistem tekočega učenja v naravi je zasnovan štiristopenjsko. Prva stopnja pravi: Prebudi navdušenje!, druga: Usmeri pozornost!, tretja: Ponudi neposredno izkušnjo in četrta: Deli navdih z drugimi! Poznati naravo pomeni ljubiti naravo – ljubiti naravo pa pomeni želeti zaščititi naravo. Številne dejavnosti, ki so namenjene otrokom, se prav zlahka prilagodijo za vse starosti, pomembno je le, da ne zgubimo intuitivne modrosti in od opazovanja narave preidemo na neposreden stik z njo in občutenje.

Renate Rugelj, Bukla 149

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...