Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Joga

Naravna pot bivanja
Vinod Verma
Joga

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Chiara
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-93646-3-5
Naslov izvirnika Yoga
Podnaslov izvirnika A Natural Way Of Being
Leto izdaje izvirnika 2013
Prevod Ana Godec

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 16,5 cm
350 g
119 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Založnik o knjigi

S popolnoma preprostim 9-tedenskim načrtom začnite nov način življenja, z jogo.

Naučite se biti spontani in naravni, kot otrok. S pomočjo joge se boste naučili pravilnega stanja, pravilne hoje, mišljenja in pravilnega dihanja. Popravite svojo držo, pozdravite zbadanja in bolečine s pomočjo preprostih vaj joge.

Povečajte svojo telesno fleksibilnost in mentalne sposobnosti ter se prepustite inspirirati jogijskim načinom, ki vam bodo pokazali, kako dobiti od življenja več.

Joga, naravna pot bivanja“ avtorice Dr. Vinod Verma je v Evropi in Indiji že prava „mini klasika“. V 9-tedenskem preprostem joga tečaju ji je z zavidanja vredno razumljivostjo in preprostostjo uspelo povezati modrost, znanje, informacije in tehnike stoletnega, če ne tisočletnega časa.

Naučite se biti spontani in naravni, kot otrok. S pomočjo joge se boste naučili pravilnega stanja, pravilne hoje, mišljenja in pravilnega dihanja. Popravite svojo držo, pozdravite zbadanja in bolečine s pomočjo preprostih vaj joge.

Povečajte svojo telesno fleksibilnost in mentalne sposobnosti ter se prepustite inspirirati jogijskim načinom, ki vam bodo pokazali, kako dobiti od življenja več.

Sistem človeškega telesa, o katerem avtorica premleva, je neločljiv del celote in ne more in ne sme biti izoliran. Joga ni ne akrobacija in ne gimnastika; je sistem zavedanja telesa, uma in zavesti.

Ljudje, ki si resnično želijo vedeti, kaj joga je in kaj je resničen namen jogijskega prakticiranja, imajo težave pri izbiri primernega učitelja in primerne knjige. Večina obstoječih knjig o jogijskem znanju predstavlja jogo kot počasno izvedbo gimnastičnih vaj. Druge predstavljajo jogo kot tradicionalno, zelo disciplinirano hindu vrsto joge, ki je večini ljudem težko izvedljiva. Srečujejo se tako s fizičnimi težavami pri učenju joga položajev, kot tudi z dojemanjem filozofije o disciplini, ki jo ta vrsta joge narekuje.

Kot medicinska znanstvenica, vzgojena v jogijski tradiciji, se je Dr. Vinod Verma odločila, da napiše preprosto knjigo, kjer je metafizični pomen discipline opisan preprosto, jasno in z namenom, kako takšno prakticiranje vodi na pot samouresničitve in zavedanja.

"Zdravje je osnova za dosego kreposti, bogastva, čutnega užitka in svobode; medtem ko nezdravo stanje uničuje vse to."

Charaka Samhita, Sutrasthana

6. stoletje pr. n. št.

Recenzija Bukla

Priljubljeno indijsko znanstvenico Vinod Verma v Evropi imenujejo »prva dama ajurvede«. V pričujoči knjigi prikazuje jogo kot sistem, ki vpliva na celotno človekovo bitje, in pojasni nekatere zahodnjaške zmote o jogi, kot je npr. ta, da je joga niz gimnastičnih vaj. Joga je način življenja, ki vključuje poleg telesne vadbe, tudi prehranjevanje, filozofijo, pravzaprav celoten način življenja. Ob tem izpostavlja hindujski rek: »Skrb je kot pogrebna grmada.« Joga predstavlja povezavo med materialnim, miselnim in duhovnim bivanjem. Kot poudarja, je joga zavesten trud – um sčasoma postane sposoben nadvladati čustva, do tega pa ne pridemo z izvajanjem joge, pač pa s sprejemanjem jogijskega načina življenja. Poiskati moramo izgubljeno komunikacijo med telesom in umom. Ključni dejavniki pri tem so: dihanje, prehranjevanje in spanje. Avtorica nam predstavi tudi 9-tedenski načrt jogijske vadbe, ob katerem spregovori o našem celostnem zdravju in nam postreže s koristnimi napotki za kakovostno bivanje.

Sabina Burkeljca, Bukla 105-106

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...