Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Joga za ženske po metodi iyengar

Urška Božič Križaj
Joga za ženske po metodi iyengar
24,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-01-4607-0
Leto izdaje izvirnika 2018
Fotografije Mateja Jordović Potočnik
Urejanje Sanda Šukarov

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
24 x 19,5 cm
680 g
210 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina
osebna rast, duhovnost in ezoterika
šport in zdravje > rekreacija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Urška Božič Križaj je, kot pravi, čisto navadna ženska. Tudi njo je življenje premetavalo in oporo je odkrila v jogi. Šolala se je pri B. K. S. Iyengarju, enem največjih jogijskih učiteljev, in njegovih učencih, svoje znanje pa nenehno izpopolnjuje. Joga za ženske po metodi iyengar je prilagojena spreminjajočim se potrebam žensk med mesečnim ciklom in v življenju nasploh.

Pričujoči priročnik vam ponuja:
- spoznavanje z jogo in metodo iyengar,
- natančen opis položajev, od osnovnih do naprednejših, in njihovih koristi,
- napotke za prilagojene različice, saj je vselej treba prisluhniti telesu,
- zaporedja položajev za dobro počutje, energijo, telesno moč, uravnan mesečni cikel, blaženje PMS, nosečnost, poporodno obdobje,
- nežno spodbudo za premagovanje tesnobe, odvisnosti, žalosti,
- vadbo nadzora diha (pranajama) za še bogatejše izkušanje joge.

Skozi osebno izkušnjo in preizkušnje nam priznana slovenska učiteljica joge za odrasle in otroke razkrije svojo zgodbo o strasteh, pasteh, raziskovanjih in luči na koncu predora. Daruje nam orodja za zdravje telesa, duše in uma ter nas vabi, da se ji na poti joge pridružimo.

Recenzija Bukla

Joga je umetnost in je znanost in je filozofija. Mnogi jo primerjajo z drevesom, tudi veliki učitelj dr. B. K. S. Iyengar (1918–2014) je to prispodobo uporabil v svojih predavanjih. Korenine hranijo drevo in mu omogočajo rast, to so etična načela, kako živimo v družbi (jame), deblo je steber moči in morale, je način, kako živimo sami s sabo (nijame), veje, ki se širijo v vse strani, so telesni položaji (asane), ki telo prečistijo in uskladijo, listi z izmenjavo plinov skrbijo za zdravje celotnega drevesa, so dih in življenjska moč (pranajama), lubje varuje drevo in skrbi za pretok energije (pratjahara), sok nosi sporočila in hrano po žilah drevesa in je koncentracija (dharana), cvetovi (dhjana) in sadeži drevesa so popolna harmonija in meditacija (samadhi). Lično opremljen priročnik se začne s prikazom osnovnih stoječih, sedečih in ležečih položajev (gora, bojevnik, trikotnik, strešica, junak, metulj, zasuk, otrok, mrtvak …) vendar ni namenjen izključno domači vadbi, temveč si priznana slovenska učiteljica joge za odrasle in otroke želi, da bi knjiga služila kot dodatna motivacija in navdih, ob ustrezno vodeni vadbi z učiteljem. V osred­njem delu upošteva tudi ciklično delovanje ženskih hormonov in doda nekaj položajev, ki lahko oplemenitijo vadbo in so primerni za hormonsko spreminjajoče potrebe ženske. Med platnice so spretno ujete tudi njena osebna izpoved in zgodbe o iskanje luči na koncu predora, kot nežna spodbuda za bralke pri premagovanju tesnobe, odvisnosti in žalosti.

Renate Rugelj, Bukla 145

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...