Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ozdravimo bolečine hrbta

Povezanost uma in telesa
John E. Sarno
Ozdravimo bolečine hrbta

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Povej naprej

Založba Iskanja
Leto izdaje 2010
ISBN 978-961-6058-33-9
Naslov izvirnika Healing back pain
Leto izdaje izvirnika 1991
Prevod Miran Šubelj Sagmeister

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 14 cm
290 g
200 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina

Založnik o knjigi

Večina ljudi z bolečinami v vratu, ramenih, hrbtu ali zadnjici je prepričana, da ima bolečine zaradi poškodbe, ki jo je povzročila neka fizična dejavnost (šport, dvig nečesa, določen gib, nesreča ...). Dr. Sarno pa je za bolečine hrbta, vratu, ramen in zadnjice, ki ne izvirajo iz strukturalne spremembe, postavil novo diagnozo - TMS, tenzijsko mišični sindrom. Nova diagnoza zahteva tudi nov način zdravljenja. Strukturalne nepravilnosti hrbtenice, pravi, le redko povzročajo bolečine v hrbtu. Do tega odkritja je prišel po dolgoletnih izkušnjah kot zdravnik rehabilitacijske medicine, ko je ugotovil, da stare metode zdravljienja niso dovolj učinkovite.
Ko je dr. Sarno postavil novo diagnozo in v skladu z njo tudi deloval, je postalo zdravljenje občutno uspešnejše. To je bil začetek diagnostike in terapevtskega programa, ki ga opisuje knjiga. V knjigi predstavi manifestacije TMS-ja, psihologijo in fiziologijo TMS-ja ter zdravljenje. Opiše tudi tradicionalne (konvencionalne) diagnoze in zdravljenja, ki jim rutinsko pripisujemo bolečine v vratu, hrbtu, ramenih in udih. Velika večina teh diagnoz kot na primer hernija, degeneracija, sesedanje, razkroj, ukleščenje in druge, izziva strah. To velja tudi za cel kup prepovedi in zapovedi, ki se jih ljudje naučijo med obiski pri zdravniku ter v pogovorih med seboj. Strah pa ima pri TMS nasprotne učinke od želenih.
Dr. Sarno v knjigi prikaže povezavo med umom in telesom ter jo zaključi s pismi pacientov, ki opisujejo svojo izkušnjo z bolečinami in programom zdravljenja. Knjigo je prevedel Miran Š. Sagmeister, ki se le \'nenaključju\', ki mu je na pot prineslo to knjigo, lahko zahvali, da se je tudi sam sam izognil operaciji, ki ga je čakala.
Prav to veliko olajšanje od bolečine je doživel »naključni« bralec, kasneje prevajalec te knjige. S kronično bolečino v hrbtu, z magnetno resonanco ugotovijeno hernijo diska v ledvenem predelu, je vztrajno iskal in se posluževal številnih komplementarnih oblik pomoci, tudi v tujini, kjer je naletel na to knjigo.Novo vedenje o vzrokih in načinu delovanja TMS-ja je začelo delovati že na polovici branja, prepoznal in soočil se je s svojim potlačevanjem čustev. Bolečina se je raztopila kmalu po branju, v dveh tednih, in celo prej kot se bi pojavil strah pred ponovno poškodbo.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...