Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Prehrana 21. stoletja za moške

Ob uživanju v hrani si krepite moškost in plodnost, ohranjajte vitkost in preprečite najpogostejše moške bolezni in težave
Lejla Kažinić Kreho
Prehrana 21. stoletja za moške
34,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Modrijan
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-241-642-3
Naslov izvirnika Prehrana 21. stoljeća za muškarce
Leto izdaje izvirnika 2011
Fotografije Tomislav Čuveljak
Prevod Stanka Rendla
Urejanje Renata Hari

Tehnične lastnosti
mehka vezava
24 x 20 cm
750 g
216 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Po izidu in velikem uspehu knjige Prehrana 21. stoletja za ženske je dr. Lejla Kažinić Kreho prejemala navdušene odzive žensk, mnoge so ji zaupale, da je ta knjiga zdaj njihov vodnik v novem, bolj zdravem življenju. Pohvalam pa so pogosto sledila tudi vprašanja: V čem se torej razlikujeta ženska in moška prehrana? Ali se sploh razlikujeta? Res bi me zanimalo, kako bi se moral prehranjevati ON. Tako je bila knjiga Prehrana 21. stoletja za moške logično nadaljevanje. V njej, podobno kot v knjigi za ženske, moškega popelje skozi vsa njegova življenjska obdobja – od najstniških vse do njegovih »zlatih« let, posebej se posveti prehrani aktivnega športnika ali rekreativca, svetuje, kakšna naj bo prehrana pri preventivi ali zdravljenju najpogostejših bolezni, ki pestijo sodobne moške. In seveda ne pozablja, da si želi tudi moški biti lep na naraven način in imeti idealno telo ter da je pomemben del življenja moškega tudi spolnost, kjer sodobni čas terja od njega še posebej velik davek v obliki telesnih in duševnih motenj ali bolezni.
Knjigo dela še bolj posebno njeno zadnje poglavje, »mala kuharica«, ki jo sestavlja 20 najboljših živil za moške. Vsa poglavja pa bogatijo izbrani recepti, ki so dovolj preprosti, da jim bodo kos tudi manj vešči in prezaposleni moški, hkrati pa so domišljeni in slastni – pripravil jih je svetovno znani kuharski mojster Jeffrey G. Vella – da bodo izziv tudi tistim, ki se v kuhinji dobro znajdejo, prav vsem pa bodo dokaz, da je lahko hrana užitek in zdravilo obenem.

Recenzija Bukla

O tem, da lahko z uživanjem pravilne hrane moški krepijo svojo plodnost in moškost, ohranjajo vitkost in preprečujejo najpogostejše moške bolezni in težave, se sicer precej govori, vendar sistematično napisanega v knjigah ali prispevkih ni prav veliko. In tako smo ženske, ki navadno skrbimo za družinsko prehrano, zelo vesele, da je priznana hrvaška zdravnica in nutricionistka po uspešnem priročniku za ženske pripravila tudi nabor jedi in receptov za moške. Kaj je torej priporočljivo, da jedo fantje v najstniških letih, kaj morajo uživati moški pred športnimi napori in po njih, katera hrana povečuje njihovo ustvarjalnost, kakšni so napitki za boljši spomin in seveda, kateri so priporočljivi afrodiziaki za moške itn. Preprost in sprejemljiv dokaz, da je hrana (tudi za moške) lahko užitek in zdravilo obenem.

Renate Rugelj, Bukla 78

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...