Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Prehrana 21. stoletja za ženske

S prehrano preprečite najpogostejše bolezni in težave od najstniških let do menopavze
Lejla Kažinić Kreho
Prehrana 21. stoletja za ženske
34,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Modrijan
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-241-521-1
Naslov izvirnika Prehrana 21. stoljeća za žene
Leto izdaje izvirnika 2010
Prevod Petra Novak
Urejanje Mija Longyka

Tehnične lastnosti
mehka vezava
24 x 120 cm
750 g
213 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina

Povej naprej

Založnik o knjigi

Prehrana 21. stoletja za ženske je namenjena vsem ženskam, od najstnic do tistih v »zlatih« letih. Njen moto je: »Če današnji zdravniki jutri ne bodo postali nutricionisti, bodo današnji nutricionisti jutri postali zdravniki,« in kot avtorica poudarja v uvodu, želi moderni ženski pomagati, da bi bila kos življenjskemu ritmu, ki ga terja 21. stoletje, in to z najmanj bolečim, najpreprostejšim in najlažje dostopnim sredstvom – s hrano.
V 12 poglavjih in več kot 100 receptih prinaša nasvete, kako z vsakdanjimi živili ohranjati želeno težo, kako osvežiti spolno življenje, v kuhinji pripraviti naravni prozac, kako se pripraviti na nosečnost in dojenje ali pa z obraza izbrisati nekaj let, kako si pomagati pri najpogostejših ženskih zdravstvenih težavah v posameznem življenjskem obdobju, od motenj hranjenja v najstniških letih, prek neplodnosti in endometrioze, vse do osteoporoze in raka na dojkah. Recepti ne prinašajo eksotičnih živil iz daljnih dežel, ampak vsakdanja, dostopna, po možnosti ekološko pridelana živila, brez pesticidov, dodatkov in umetnih barvil, tudi nekatera taka, ki smo jih prenehali jesti, ker veljajo za starinska, za taka, ki se ne prilegajo modernemu načinu življenja.
Avtorica je sistematično, obenem pa preprosto in zanimivo pokazala, da se dandanes vse bolj potrjuje starodavno prepričanje o zdravilnosti hrane.
Prehrana 21. stoletja za ženske ni zbirka pravljic in bralki ne obljublja, da bo imela čez mesec dni idealen pritisk, telo supermodela in za deset let mlajši obraz. Pravi prijatelji si ne lažejo in zdi se, da bi ta knjiga lahko postala prav to: prijateljica, ki bo vedno z vami in vam bo pomagala najti najboljšo pot do zdravja, forme in dobrega počutja.

Recenzija Bukla

Ena najbolj znanih hrvaških prehranjevalnih strokovnjakinj, ki je svoje znanje in izkušnje nabirala tudi v tujini (na Oddelku za biomedicinske in zdravstvene vede londonske univerze je magistrirala iz klinične prehrane), si zelo prizadeva razširiti poznavanje vplivov prehrane na človekovo zdravje. V ta namen je napisala številne članke in priročnike (Prehrana 21. stoletja), najnovejši med njimi pa je posebej namenjen ženskam in skrbi za njihovo zdravje od najstniških let do menopavze. Prepričana je namreč, da so ženske v modernem času veliko bolj izpostavljene zdravstvenim tveganjem in škodljivemu vsakdanjemu stresu. Kakšna je torej zdrava prehrana za najstnice, nosečnice, mlade mamice in kakšna mora biti v občutljivi menopavzi? Kaj ženskam pomaga preprečiti najpogostejše bolezni in težave, kako lahko osvežimo kakovost kože in las, izgubimo nekaj kilogramov, izboljšamo spomin, se borimo proti sladkorni bolezni in osteoporozi? Dr. Kažinić Kreho je v moderno oblikovanem priročniku pripravila res veliko koristnih nasvetov in primerov, sestavila več kot sto receptov, ki ohranjajo zdravje, in 7-dnevni razstrupljevalni program, dodani pa so tudi nasveti za krepitev spolne moči.

Renate Štrucl

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...