Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Prehranske rešitve za 88 zdravstvenih težav

David Rowland
Prehranske rešitve za 88 zdravstvenih težav
29,90 € 29,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,90 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Ara
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-6861-93-9
Naslov izvirnika Nutritional solutions for 88 conditions
Leto izdaje izvirnika 2016
Prevod Mateja Malnar Štembal
Urejanje Jože Vetrovec

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19,5 x 12,5 cm
460 g
447 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina

Povej naprej

Založnik o knjigi

Hrana močno vpliva na naše zdravje. Z njo lahko preprečimo bolezen, prav tako pa lahko z ustrezno prehrano mnoge bolezni odpravimo. Optimalna prehrana je neizpodbitno temelj dobrega zdravja. Kljub temu je vse do danes farmacevtska industrija ohranila močan vpliv in mnogi konvencionalni zdravniki še vedno ostajajo gluhi za prehranske terapije. Konvencionalni zdravniki, ki ne upoštevajo vpliva prehrane in hranil na zdravje oziroma bolezni, dobesedno tiščijo svoje glave v pesek.

Nemogoče je ignorirati močne znanstvene dokaze. Pokazalo se je, denimo, da sredozemska prehrana zmanjša pogostost srčno-žilnih obolenj za trideset odstotkov. Osnovna prehrana, ki vsebuje v glavnem le aminokisline, uspešno zdravi kronično vnetno črevesno bolezen – pogosto bolje kot terapija z zdravili. Mnoge znanstvene raziskave so dokazale tudi povezavo med uživanjem hitre prehrane, živil živalskega izvora (vključno z mlekom in mlečnimi izdelki) ter kroničnimi obolenji, kot so koronarna srčna bolezen, sladkorna bolezen, rak dojk, prostate in črevesja.

Recenzija Bukla

Spoznanje, da prehrana pomembno vpliva na razvoj bolezni od drobnih tegob do kroničnih in zelo hudih bolezni, je stara tisočletja. Spreminja se le odgovor, kaj škodi in kaj koristi. Dr. Rowland je svoje odgovore, ki se napajajo iz spoznanj holistične medicine, povezal v sistem holistične prehrane. S prstom kaže na škodljivost industrije pridelave hrane po čim nižji ceni za čim večji dobiček. Hkrati razloži nesmiselnost nasvetov, ki jih trosita industrija prehranskih dodatkov in zdravstvena industrija. Nato se sistematično loti holističnih prehranskih rešitev. Ostro obsodi uživanje hitre prehrane, pri posameznih živilih pa svetuje premislek, kdaj, kaj in koliko glede na našo biokemično individualnost in bolezen. Obravnava osteoporozo, virusne okužbe, nizek krvni sladkor, izgorelost, raven holesterola, sladkorno bolezen, raka, sivo mreno … Nasveti so obširna zbirka novih spoznanj in inovativnih programov naravnih zdravljenj.

Maja Črepinšek, Bukla 153

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...