Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Prehranski kompas

Povzetek vseh znanstvenih študij na temo prehrane
Bas Kast
Prehranski kompas
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Zbirka Žepna knjiga
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-00-4067-5
Naslov izvirnika Der Ernährungskompass
Leto izdaje izvirnika 2018
Prevod Maruša Mugerli Lavrenčič
Urejanje Branka Fišer

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 12,5 cm
260 g
298 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki
naravoslovje > medicina
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina

Povej naprej

Založnik o knjigi

12 najpomembnejših pravil zdravega prehranjevanja

Kako s hrano ostati zdravi in mladostni?

Kaj naj jem? To preprosto vprašanje je danes postalo neznansko zapleteno. Bi bila prava kamenodobna dieta? Ali raje dieta z malo ogljikovimi hidrati? Z malo maščobami? Veganska? Brezglutenska? Znanstveni novinar in avtor uspešnic Bas Kast v knjigi Prehranski kompas opravi s kaosom, ki vlada na področju prehranskih smernic. Onkraj modnih trendov in ideologij se spopade z vprašanjem, kaj je res zdravo. Kaj jedo ljudstva z najdaljšo življenjsko dobo? Kako učinkovito shujšati? Zakaj so celo 'uradne' prehranske smernice pogosto napačne?
Bas Kast razkrinka številne mite, povezane s prehrano, in opiše temelje diete, ki nas bo zaščitila pred starostnimi boleznimi in nam podaljšala življenje. Osnova njegovih priporočil je edinstven obsežen pregled več kot tisoč prehranskih študij s področja moderne medicine, biokemije in gerontologije.

O AVTORJU

Bas Kast, rojen leta 1973, je študiral psihologijo in biologijo. Dela kot znanstveni novinar in piše poljudnoznanstvene knjige. Ko se je pri štiridesetih nekega dne zgrudil z bolečinami v prsih, si je zastavil pomembno vprašanje: Si je s slabim načinom prehranjevanja uničil zdravje? Odločil se je, da bo radikalno spremenil svoje prehranjevalne navade in na ta način poskrbel za svoje zdravje.

Recenzija Bukla

Nemško-nizozemski znanstveni novinar in urednik (študiral je biologijo in psihologijo), ki piše tudi poljudnoznanstvene knjige, si je nekega dne na podlagi lastnih težav zastavil pomembno vprašanje: Ali je mogoče s slabo prehrano popolnoma uničiti svoje zdravje? Odločil se je radikalno spremeniti prehranjevalne navade, pri tem pa je mimogrede še opravil s kaosom, ki vlada na področju prehranskih smernic. Ali je paleo dieta prava? Ali je boljša tista z malo maščobami? Kako prepoznamo zdrave ogljikove hidrate in kaj je že z nasičenimi maščobnimi kislinami? Kot pravi znanstvenik se je potopil v kompleksni svet biokemije presnovnih procesov in prehrambne medicine ter več let preučeval različne študije in analiziral podatke. Pričujoča knjiga je tako prava ekspedicija v svet raziskav prehrane in staranja, ki razkrinka številne prehranske mite in ponuja tiste nasvete o prehrani, ki nas bo zaščitila pred starostnimi boleznimi in nam podaljšala življenje.

Renate Rugelj, Bukla 147

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...