Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Proteinoholik

Kako nas obsedenost z živalskimi beljakovinami ubija in kaj lahko storimo
Garth Davis, Howard Jacobson
Proteinoholik
28,50 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Planet
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-93898-3-6
Naslov izvirnika Proteinaholic
Leto izdaje izvirnika 2015
Prevod Eva Žontar
Urejanje Damjan Likar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 15 cm
580 g
400 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina

Povej naprej

Založnik o knjigi

Izjemna zgodba in znanje zdravnika, ki se je iz debelega in bolnega mesojedca prelevil v vegana in maratonca ter ironman triatlonca

Proteinoholik je knjiga za vse večne čase. Gre za knjigo, ki enkrat za vselej opravi s prehranskimi miti, ki so nas naredili bolj bolne kot kadarkoli prej. To je knjiga, ki vam bo pomagala shujšati in ohranjati idealno telesno težo, preprečiti številne bolezni in jih celo odpraviti. Knjiga, ki bi jo moral imeti na svoji polici vsak ljubitelj zdravja, in ki bi jo moral svojim pacientom predpisati vsak zdravnik. - Rich Roll, avtor uspešnice Ultraman

Beljakovine niso ključ do izgube odvečnih kilogramov – še več, so eden najbolj pomembnih dejavnikov, ki prispevajo k epidemiji debelosti. Živalske beljakovine so tesno povezane s sladkorno boleznijo, povišanim krvnim tlakom, srčno-žilnimi obolenji in rakom. Ogljikovi hidrati niso naš sovražnik – so vir energije in osnovno hranilo v prehrani ljudi, ki živijo najdlje na svetu.

Dr. Davisovi zaključki so podprti s številnimi, najbolj verodostojnimi, t.i. peer review znanstvenimi raziskavami, ki so bile v več letih izvedene v različnih državah: meso – in ne ogljikovi hidrati – povzroča vnetna stanja; imunski odziv, ki lahko postane kroničen in povzroči praktično vsako kronično bolezen, vključno s srčno-žilnimi obolenji in rakom.

Dr. Davis na vsa ta spoznanja odgovarja z jasno rastlinsko rešitvijo, ki združuje vse kar vemo o človeški biologiji, dokaze iz najbolj zdravih družb na svetu in strokovno znanje o zdravstvenih medijih in njihovem popačenem sporočanju. Dvotedenski jedilnik vas bo popeljal v prehrano, ki temelji na svežem polnovrednem sadju in zelenjavi, skupaj z oreščki, semeni, stročnicami in žitaricami.

Avtor med drugim tudi razkriva vse "znanstvene" trike, ki se jih poslužujejo nasprotniki rastlinske prehrane. Razumeli boste znanstvene debate o učinkih živalskih beljakovin in končno vedeli, kako interpretirati izsledke neskončnih kontradiktornih raziskav in zavajajoče naslove v revijah. Končno boste lahko samozavestno vedeli, kako lahko sami zase sklepate najbolj zdrave odločitve in uživate v izjemnem olajšanju, da lahko sami pridete do lastnih zaključkov. Celo če ste certificirani »beljakovinski odvisnež«, bo dr. Davis vaše okrevanje spremenil v jasen in enostaven proces, ki bo za vedno spremenil vaše življenje.

Recenzija Bukla

V Slavi Vojvodine Kranjske Valvasor o hrani Kranjcev piše takole: »Hrana jim je pičla in slaba; prav redko užijejo kos mesa. V tem bi jih skoraj mogli imeti za Pitagorove učence, če ne bi temu nasprotoval fižol, ki jim je najljubša hrana, a je bil onemu svetejši od njegovega življenja.« Iz tega je več kot jasno, da dobrih tristo let nazaj vsaj na Kranjskem proteinov v obliki mesa in drugega ni bilo na razpolago ravno v obilju. Od tistih časov so se prehranske razmere seveda temeljito spremenile in ob zdravstvenih opozorilih, da preveč ogljikovih hidratov škodi, ter ob prizadevanjih prehranske industrije, da v hrani znižajo vsebnost maščob, lahko zdaj prihaja do prevelikega proteinskega vnosa. Na to z mnogimi primeri in študijami opozarja Garth Davis, saj trdi, da smo v zad njem obdobju dejansko priča zastrupljanju z bel jakovinami, kar je posledica agresivne jajčne, mlečne, mesne in ribogojne industrije, ki prerašča v epidemijo. Provokativno!

Samo Rugelj, Bukla 132-133

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...