Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Tantra

Spolnost za dušo
Somananda Moses Maimon
Tantra
23,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Debora
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-6525-92-3
Naslov izvirnika Tantra
Leto izdaje izvirnika 2014
Fotografije Somananda Moses Maimon
Prevod Dora Debeljak

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 13 cm
300 g
214 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

O knjigi

Tantra je starodavna znanost, ki vključuje popolno razumevanje univerzuma in resničnosti. Tantra je pot evolucije, zato med svojimi nauki zaobjema tudi številne vidike, od prehrane do energije, od metafizike do vsakdanje uporabe v praksi, od astronomije in astrologije do uporabe barv in zvokov, od manter in kozmičnih sil do spolnosti in prave ljubezni. Avtor Somananda Moses Maimon se v knjigi osredotoča predvsem na tantrične spolne nauke. Ti nauki so po njegovem mnenju blagoslov za številne pare in posameznike, ki jim lahko pomaga pri iskanju medsebojnih vezi. Tantra lahko spremeni življenje na bolje in je zaradi tega koristna.V knjigi so pojasnjena starodavna načela tantre, ki so že več tisoč let zavita v tančico skrivnost; preprosto je predstavljena tudi praktična uporaba tehnik za običajnega človeka.

Recenzija Bukla

Odnos do spolnosti se razlikuje od kulture do kulture. Krščanstvo mnogokrat povezuje spolnost z (izvirnim) grehom, nekatere vzhodnjaške duhovne prakse, kjer na primer prednjačita taoizem in hindujska kamasutra, pa v spolnosti vidijo tudi pot do duhovnega razsvetljenja. Tantra ali »osnovna nit« je samostojen metafizični sistem, ki izvira iz Indije in Tibeta. Vsi napotki za duhovno rast (besedila agame) temeljijo na spoznanju, da so stvari med seboj povezane in da »je vse energija«, zato je ena od ključnih sil, ki se ji tantra posveča, tudi seksualna. Knjiga nam najprej predstavi tantrične ideje, nato pa sledi več kot sto strani napotkov za živahno in poduhovljeno spolnost žensk, moških ter parov. Vse razlage temeljijo na konceptu čaker – sedmih energijskih središč v človeku, poglavja pa so opremljena s številnimi praktičnimi napotki, vajami in tehnikami. Ljubljenje kot holistična izkušnja, kjer se, na primer, posvečamo tudi »umetnosti poljubljanja«.

Žiga Valetič, Bukla 138-139

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...