Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Umetnost zmernosti in užitka

Dominique Loreau
Umetnost zmernosti in užitka
19,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Vale-Novak
Leto izdaje 2010
ISBN 978-961-259-079-6

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23,5 x 15,5 cm
320 g
182 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina

Povej naprej

Recenzija Bukla

Na Japonskem živeča francoska avtorica je svoje nasvete z bralci delila že v knjigi Umetnost preprostosti, v kateri na podlagi mota »Manj je več« razlaga umetnost minimalizma in preprostega življenja. Tokrat se je usmerila predvsem na hrano in prehranjevanje. Avtorica sprva razloži, kako naj prepoznamo lakoto in kako moramo prisluhniti telesu, da izvemo, kdaj smo siti. Predlaga nam, naj pri kuhanju uporabljamo manjše posode in tako zmanjšamo obede in poudari pomembnost same priprave hrane. Sprehodi se od pametnega nakupovanja prek sestavljanja jedilnika do funkcionalno opremljene kuhinje. Vsi dejavniki vplivajo na kakovost obeda, ki ga moramo zaužiti počasi in z užitkom, po možnosti v družbi in ob primerni glasbi. Na koncu knjige so dodani še seznami kuhinjskih pripomočkov, »osnovnih« kuharskih sestavin in receptov, ki bodo bralcem pomagali, da preizkusijo avtoričine nasvete tudi v praksi. Knjiga o tem, kako se prehranjevati preprosto in poduhovljeno.

Jure Preglau

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...