Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Z gozdom do sreče in zdravja

Kako narava krepi telo in duha
Qing Li
Z gozdom do sreče in zdravja
19,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-00-4104-7
Naslov izvirnika Shinrin-yoku
Leto izdaje izvirnika 2018
Prevod Maja Kogej
Urejanje Branka Fišer

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 15,5 cm
750 g
320 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
naravoslovje > biologija
naravoslovje > ekologija
naravoslovje > medicina
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina

Povej naprej

Založnik o knjigi

Nobeno zdravilo na zdravje nima tako neposrednega učinka kakor sprehod v prečudovitem gozdu.

Šinrin-joku ali gozdno kopanje je preživljanje časa v gozdu za boljše zdravje, srečo in občutek spokojnosti. Že več desetletij velja za enega od stebrov japonske kulture, njihove umirjenosti in spokojnosti. Med gozdnim kopanjem se ponovno povežemo z naravo – od čuječnega sprehajanja v gozdu do oddiha v bližnjem parku in bosonoge hoje po travi.

o avtorju

Dr. Qing Li je strokovnjak za gozdno medicino. Z raziskavami je dokazal, kako na nas vpliva bližina dreves; tudi če si zgolj napolnimo dom z rastlinami ali v razpršilnik dodamo eterična olja dreves, lahko občutimo pozitivne posledice: nižji krvni tlak, ublažen občutek stresa, večjo vitalnost in okrepljen imunski sistem. Dr. Li je v knjigo poleg svojih dolgoletnih, revolucionarnih raziskav in anekdot o tem, kako nam lahko moč dreves spremeni življenje, vključil še praktične nasvete, ki vam bodo pomagali, da tudi sami izkusite blagodejne učinke narave.

Recenzija Bukla

Vsi vemo, kako dobro se počutimo, kadar smo v naravi. Ta občutek človek pozna že tisočletja, zvoki gozda, vonj dreves, svež zrak in sončni žarki, ujeti med listje, nas pomirjajo. Dr. Qing Li pa je tisti tokijski profesor, eden vodilnih strokovnjakov na svetu za gozdno kopanje (šinrin joku), aktiven član mednarodnega društva za gozdno medicino in gozdno terapijo, ki se s temi občutki v gozdu ukvarja tudi strokovno. V lično opremljenem priročniku so zbrana njegova znanstvena dognanja in blagodejni učinki gozdnega sprehoda na telo in duha, od nižjega krvnega tlaka do manjšanja stresa, večanja vitalnosti in okrepljenega imunskega sistema. Šinrin joku je kakor most. Ko uporabimo čutila, premostimo vrzel med seboj in naravnim svetom. Čas, preživet v naravi, nam izboljša razpoloženje, povrne energijo, nas poživi in pomladi. Na koncu je seznam štiridesetih čudovitih gozdov po vsem svetu, dodan pa je tudi psihološki vprašalnik z razpoloženjsko lestvico, ki ga je treba izpolniti dvakrat, pred gozdnim kopanjem in po njem. Velja poskusiti!

Renate Rugelj, Bukla 149

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...