Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

55 zavarovanih plezalnih poti

Andrej Mašera
55 zavarovanih plezalnih poti
29,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Sidarta
Zbirka Gorniški vodnik
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-6027-62-5
Leto izdaje izvirnika 2011
Risbe Danilo Cedilnik – Den
Urejanje Ines Božič Skok

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
21,5 x 12,5 cm
380 g
200 strani
Tip knjige
vodnik
Kategorije
šport in zdravje > gorništvo in alpinizem
turizem in vodniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

V vodniku je opisanih 55 najpomembnejših in najzanimivejših plezalnih poti v Sloveniji in zamejstvu, v Zahodnih Julijskih Alpah in na avstrijski strani Karavank.
Tretja, dopolnjena in razširjena izdaja vodnika sledi duhu časa in predstavlja tudi nekaj tehnično zahtevnih superferat, ki v zadnjih letih kljub polemikam, ki spremljajo njihov nastanek, doživljajo pravi razcvet. Večina opisanih tur sicer sodi v srednji težavnostni razred, ki pa zaradi resnosti gorskega okolja zahtevajo izkušenega in telesno dobro pripravljenega gornika. Krajše, a ne nujno lahke opisane ferate v sredogorju in na Primorskem bodo za izkušene lahko le prijeten popoldanski izlet, začetnikom pa bodo služile kot odlično uvajanje v resnejše ture, ki jih v knjigi ne manjka.

Recenzija Bukla

Tretja, dopolnjena izdaja priljubljenega vodnika predstavlja 55 plezalnih poti iz Slovenije in bližnjih gora Avstrije in Italije. Zajema celoten težavnostni nabor z jeklenicami in drugimi pomagali opremljenih poti, od najbolj prijaznih in dostopnih pa vse do izjemno zahtevnih t. i. superferat, ki bodo izziv tudi za izkušene gornike. Ob tem velja omeniti, da je v vodniku predstavljena tudi še povsem sveža, izjemno težavna in privlačna plezalna pot na Gonžarjevo peč v okolici Velenja, ki velja za prvo ekstremno ferato pri nas. Razburljiv pogled proti vrhovom gora izpod njihovih najbolj strmih sten.

Matic Večko

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...