Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Čudovita obzorja Slovenije

Pohodniški vodnik z dodatno GPS-orientacijo
Franci Novak, Uroš Sever
Čudovita obzorja Slovenije
29,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-01-1723-0
Urejanje Vlasta Mlakar

Tehnične lastnosti
trda vezava
24,5 x 16,5 cm
900 g
267 strani
Tip knjige
vodnik
Kategorije
šport in zdravje > gorništvo in alpinizem
turizem in vodniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Pohodniški vodnik predstavlja 90 vzponov na najbolj razgledne vrhove Slovenije od najnižjega Sabotina, ki se s 609 m dviguje na zahodu Slovenije, do najvišjega Triglava v osrčju Julijskih Alp. Na predstavljenih pohodniških turah se lahko povzpnete na vršace alpskega visokogorja, se nadihate v strminah predalpskega hribovja, jo mahnete čez vinorodne panonske gorice ali skrivnostne primorske pokrajine. Vsako pohodniško turo predstavljajo fotografije in opisi poti s podatki o dostopu in sestopu ter drugimi informacijami, kartografski izsek pa prikazuje osnovni potek izbrane poti.

Opisane pohodniške ture so primerne za kondicijsko različno pripravljene pohodnike, z zanesljivo orientacijo in kleno voljo.

Recenzija Bukla

Mladinska knjiga je pred dvema letoma izdala kolesarski GPS-vodnik Prekolesarimo Slovenijo Uroša Severja, ki je tudi eden od soavtorjev najnovejšega, prvega pohodniškega GPS-planinskega vodnika Čudovita obzorja Slovenije. V vodniku je predstavljenih 90 vzponov na najbolj razgledne vrhove v Sloveniji, ti pa so razdeljeni v tri »višinska« poglavja (vrhovi do 1100 m, vrhovi do 2100 m in višji vrhovi), kar pomeni, da se lahko s pomočjo tega vodnika povzpnete od panonskih goric in gričev na Primorskem, prek klancev predalpskega hribovja pa vse do najvišjih vrhov alpskega visokogorja. Kratkemu uvodnemu opisu izbranega cilja sledijo navodila, kako priti do izhodišča pohoda, vsak izlet je opremljen s podatki o dostopu in sestopu ter drugimi informacijami (orientacija, zemljevid, zahtevnost izleta, najprimernejši letni čas, izhodišče, najvišja točka in višinska razlika, trajanje, druga ponudba, torej okrepčevalnice, gostilne itn., druge variante izleta in zanimivosti), zraven pa je tudi kartografski izsek izbranega področja ter seveda digitalizirani podatki v obliki GPS-sledi, ki so na voljo na posebni spletni strani. Knjiga, ki kar kliče: »Pot pod noge!«

Samo Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...