Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Čudovita Slovenija

Aleš Zdešar
Čudovita Slovenija
14,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-01-3937-9
Fotografije Luka Esenko, Jošt Gantar, Aleš Komovec, Miro Podgoršek, Ana Pogačar
Urejanje Maja Ogrizek

Tehnične lastnosti
trda vezava
17 x 16 cm
127 strani
Tip knjige
fotografska monografija
Kategorije
turizem in vodniki

Povej naprej

O knjigi

Monografija o Sloveniji za ljubitelje dovršenih, dih jemajočih fotografskih podob, ki pričarajo raznovrstnost življenja v domovini; skozi prizmo sedanjosti in objektive fotografov mlajše generacije.

Knjiga darilnega formata zajema Slovenijo v zgodbah štirih elementov: voda in zrak (žuborenje voda, šelestenje gozda, šepet travnikov, skalna divjina), zemlja (kje vse se je naselil slovenski človek ) in ogenj (od kmetov, čebelarjev in lončarjev do smučarjev in suparjev). Fotografske podobe dopolnjujejo lirični zapisi.

Recenzija Bukla

Darilna, žepna monografija (izšla je tudi samostojno v angleščini) prinaša cvetober fotografij Slovenije in je razdeljena na tri dele: Voda in zrak, Zemlja in Ogenj. V prvem delu nam v unikatnih fotografijah predstavlja različne pojavne oblike voda pri nas, od rek in jezer do slapov in morja, medtem ko učinke zraka prikaže posredno, denimo z zidovi, ki preprečujejo odnašanje zemlje. V drugem se pred nami razprostirajo polja v različnih letnih časih, stisnjena obmorska mesta in samotne kmetije, gradovi in mestne ulice. V zadnjem delu pa pred nami vstajajo vrhovi, se spuščajo rečne brzice, podzemne jame in prizori tradicionalne obrti. Slovenija v malem.

Samo Rugelj, Bukla 118-119

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...