Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Gore Slovenije

Vodnik
Andrej Stritar
Gore Slovenije
29,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Kibuba
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-91797-3-4
Leto izdaje izvirnika 2011

Tehnične lastnosti
trda vezava
24,5 x 17 cm
910 g
319 strani
Tip knjige
vodnik
Kategorije
šport in zdravje > gorništvo in alpinizem
turizem in vodniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

S svojo dvodelno zasnovo je posebej primerna za tiste, ki si s svetom strmin še niste zares domači - z zanesljivo knjižno spremljevalko se boste bolj suvereno podali na nižje ali višje vrhove!

Uvodni del je nekakšen učbenik zahajanja v gore, kjer so preprosto pojasnjene velike in majhne stvari, pomembne za obiskovalce gora. Dragoceni praktični napotki vam bodo odgovorili na številna vprašanja, še preden se vam bodo pred turo sploh porodila. Glavni del knjige pa je "the best of" slovenskih gora - opisi 50 izletov različnih težavnosti, primernih za vse z zmerno telesno pripravljenostjo in željo po odkrivanju novih razgledov in izzivov. Predstavljene so najzanimivejše poti na naše najlepše gore, od sprehodov na prijazne sredogorske kuclje do zavarovanih plezalnih poti na najvišje vrhove. Nazorni opisi so bogato opremljeni s fotografijami in preglednimi reliefnimi zemljevidi.

  • 50 izletov
  • Več kot 300 barvnih fotografij
  • Skice in zemljevidi

Recenzija Bukla

Andrej Stritar je naš najbrž najbolj znan pisec planinskih vodnikov, ki jih je, tudi v različnih avtorskih kombinacijah (recimo z Urško Stritar Karnijska potepanja in Z otroki v gore), napisal že kar nekaj, tako da pričujoči dejansko predstavlja prav jubilejnega desetega. Gre za dopadljivo zasnovan vodnik, ki po uvodnem delu, v katerem Stritar opravi s splošnimi stvarmi okoli hribov (od potrebne opreme, gibanja v slovenskih gorah, spanja v kočah itn.), predstavi jagodni izbor izletov na 50 slovenskih hribov in gora (od tistih, ki niso del Julijskih Alp, Karavank ali Kamniških Alp, so vključeni samo Nanos, Snežnik in Šmarna gora). Ob tem se, za razliko od raznih drugih vodnikov, ki so izšli v zadnjih letih, izogne preveč težkim in tehnično zahtevnim vzponom, ki so zanimivi le za redke, in se posveti obiskom tistih gora, ki so najpogosteje na listi tistih planincev, ki se v gore odpravijo samo nekajkrat letno. Vsak izlet je seveda opremljen z vsemi potrebnimi informacijami, od izhodišča, zemljevida izleta, časovnic, drugih vzponov na isti cilj in tur v bližini, tako da je ta vodnik prava knjiga za vse, ki bi za kak prosti vikend radi odšli v gorske višave, pa ne vedo kako in kam.

Samo Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...