Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Gori doli po Ljubljani

Vodnik za otroke
Iztok Ilich, Tilka Jamnik
Gori doli po Ljubljani
17,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba DZS
Leto izdaje 2008
ISBN 978-961-02-0027-7

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
64 strani
Tip knjige
otroški in mladinski priročniki
Kategorije
otroško in mladinsko > od 9 do 12 let > priročniki
turizem in vodniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ljubljano poleg množice državljanov iz drugih krajev obiskuje čedalje več turistov in poslovnih gostov iz tujine. Med obiskovalci je tudi veliko otrok, starih med 6 in 12 let. Njihovi vzgojitelji in starši se brez poklicnih vodičev znajdejo, kakor se vejo in znajo, večinoma pa vidijo le manjši del tega, kar bi bilo vredno videti. Tudi otroci, ki živijo v Ljubljani, večinoma ne poznajo vseh muzejev, galerij in drugih pomembnih ustanov in stavb, kot so Mestna hiša, Nebotičnik ali Zmajski most, pa tudi ne Botaničnega vrta, Tivolija, Hiše eksperimentov, Rožnika z živalskim vrtom, Navja in še mnogih zanimivih kotičkov v svojem mestu, kjer je mogoče na različnih delavnicah, predstavah ipd. nadvse kratkočasno in ustvarjalno prebiti urico ali dve.

Recenzija Bukla

Privlačni vodnik po naši prestolnici je namenjen predvsem otrokom, kljub temu pa bodo tudi njihovi starši v knjigi našli mnogo uporabnih namigov za aktivno preživljanje prostega časa s svojo družino. Mladim bralcem se predstavi zmaj, upodobljen v ljubljanskem mestnem grbu. V vodniku je dobil ime Zmajček in postal zvesti spremljevalec pri sprehodu med znamenitostmi, ki otrokom prišepne to ali ono zanimivost. Predstavljene so vse najpomembnejše znamenitosti Ljubljane od Zmajskega mosta in Nebotičnika do Barja in Hiše eksperimentov, ki so vsebinsko prirejene otrokom in vsebujejo številne literarne odlomke, poučne razlage, izlete v zgodovino in nepogrešljive podatke o odpiralnem času ter naslovih muzejev. Vodnik je seveda opremljen z zemljevidom in nazornim slikovnim gradivom, ki bralce vabita v belo ­Ljubljano.

Polona Prodnik

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...