Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Jamie v Italiji

Jamie Oliver
Jamie v Italiji
33,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Vale-Novak
Leto izdaje 2006
ISBN 961-6221-95-7
Fotografije David Loftus, ... [et al.]
Prevod Luka Novak, Veronika Novak, Valentina Smej Novak

Tehnične lastnosti
trda vezava
319 strani
Tip knjige
potopis
Kategorije
turizem in vodniki

Povej naprej

Recenzija Bukla

Knjiga Jamie v Italiji, ki je pravkar izšla v slengovski slovenščini, je kulinarični potopis. Jamie vandranje čez različne pokrajine beleži z drobnimi anekdotami in fotografijami, a duha Italije nam posreduje predvsem s številnimi recepti, ki jih je okušal na svoji poti: od prigrizkov do testenin, rižot, rib, pečenk, enolončnic in sladic. Njegovo razi­skovanje italijanske kuhinje je obenem seznanitev z eno najmogočnejših gastronomskih kultur na svetu, a tudi njegovo intimno soočenje z »ideologijo« lastne kuharije. Za obe so namreč značilne čutnost in primarnost, spoštljiv odnos do tradicije ter prepričanje, da je kuhinjsko ognjišče srce družinskega življenja. Preprostost, ena glavnih odlik Oliverjeve kuharije, je bila v tradicionalni italijanski kuhinji stvar nuje – težkih razmer in revščine, danes, v dobi zasičenosti trga, pa je nasprotno stvar zavestne odločitve. Jamie Oliver v tej knjigi svoje bralce ponovno poziva, naj bodo ozaveščeni potrošniki: zahtevajo naj raznoliko, biološko pridelano hrano; prednost pa naj dajo kakovosti pred količino.

Maša Ogrizek

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...