Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Karavanke in Kamniško-Savinjske Alpe

53 izbranih izletov in planinskih tur med dolinama Drave in Save
Helmut Lang
Karavanke in Kamniško-Savinjske Alpe
24,94 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-01-3268-4
Naslov izvirnika Karawanken und Steiner Alpen
Leto izdaje izvirnika 2012
Prevod Marjana Samide
Urejanje Boris Bogataj

Tehnične lastnosti
trda vezava
24,5 x 16,5 cm
760 g
192 strani
Tip knjige
vodnik
Kategorije
šport in zdravje > gorništvo in alpinizem
turizem in vodniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Avtor, ki živi v Beljaku in je odličen poznavalec slovenskih gora, podrobno predstavlja izlete, ki so po večini primerni za družinske pohode, nekaj predlaganih izletov pa nas popelje tudi po nižinskem svetu pod gorovji. Za vsak pohod oziroma izlet so v vodniku navedeni vsi potrebni podatki in informacije, poti do izhodišč za vzpone, opisi koč in kontaktni naslovi, čas hoje, višinska razlika … Opise poti dopolnjujejo ustrezne fotografije, višinski grafi in nazorni zemljevidi z označenimi potmi.

Recenzija Bukla

Domači planinski vodniki k obravnavanim goram večinoma pristopajo s perspektive naših državnih meja (ki na severu in zahodu peljejo tudi po vrhovih gora) in zato na Julijske Alpe (ki so ime dobile po Juliju Cezarju) in Karavanke po navadi gledamo kot na samo ali pa predvsem slovensko gorovje. Zunanji pogled nam ta pogled lahko razširi ter v dobi brez evropskih mej naše izlete mimogrede podaljša do sosednjih hribov v Avstriji in Italiji ter nam včasih tudi omogoči, da se na naše vršace povzpnemo s severne ali zahodne strani, ki smo ju do zdaj nekoliko zanemarjali. Komplet lepo oblikovanih, z zemljevidi in reliefnimi grafi opremljenih ter ustreznimi informacijskimi podrobnostmi obogatenih planinskih vodnikov (izhodišče, trajanje, težavnost, dostop, zemljevidi, namigi, variante izletov) Julijske Alpe in Karavanke s po 53 izleti v vsakem je napisal Helmut Lang iz Beljaka. Avtor nam naše gore osvetli v novi perspektivi, nas občasno opozori na vrhove in pristope, ki nikoli niso bili v središču naše pozornosti, hkrati pa nam pokaže veličastno igrivost narave tam, kjer smo jo jemali že za samoumevno. Spomladanski planinski vodniki, ki nas bodo letos poleti in naprej spremljali na naših gorskih pohodih.

Samo Rugelj, Bukla 100

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...