Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kekčeva potepanja

100 družinskih izletov čez breg in dol
Franjo Brglez
Kekčeva potepanja
34,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-01-1509-0
Fotografije Franjo Brglez
Urejanje Andreja Peček

Tehnične lastnosti
trda vezava
24,5 x 16,5 cm
960 g
307 strani
Tip knjige
vodnik
Kategorije
šport in zdravje > gorništvo in alpinizem
turizem in vodniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

V Kekčevih potepanjih je zbranih 100 izletov po slovenskih hribih in dolinah, nekaj pa tudi tik za našo severno in zahodno mejo. Popeljejo nas na zanimive vrhove, kraje, planote in razglednike, posejane od morja do Goričkega in od Gorenjske do Dolenjske. Ne bo jih težko najti, saj vsak izlet spremlja celostranski zemljevid z označenim izhodiščem in ciljem, odločitev za težjega ali lažjega pa olajšujejo kratke informacije:
- nadmorska višina
- višina izhodišča
- višinska razlika
- izhodišče
- dolžina poti
- oprema
- težavnost
- najprimernejši čas

Podrobnejšemu opisu poti sledi še namig za obisk zanimivosti v bližini. Vzemimo torej knjigo v roke in pot pod noge!

Recenzija Bukla

Ne glede na to, koliko turističnih, popotniških in planinskih vodnikov je že izšlo o Sloveniji, in ne glede na to, kako vedno trdimo, da je naša dežela res majhna, nas novi in novi avtorji s svojimi novimi knjigami vedno znova prepričajo, da ima Slovenija skoraj neskončne možnosti za načrtovanje raznovrstnih izletov. Kekčeva potepanja (nekakšno nadaljevanje, po formatu večja in bolje opremljena verzija vodnika Kekčevi izleti istega avtorja iz leta 2007) so abecedno urejena zbirka stotih novih izletov po slovenskih hribih in dolinah (nekaj jih je tudi tik za mejo). Prinašajo nam razgled na mnoge manj znane »vrhove, kraje, planote in razglednike«, ki ob celostranskem zemljevidu z označenim izhodiščem in ciljem nudijo vse potrebne informacije v zvezi s turo (nadmorska višina cilja in višinska razlika pri izletu, dolžina poti, potrebna oprema, težavnost izleta, najprimernejši čas za izlet in zemljevid, ki najbolje pokriva območje izleta), poleg tega pa tudi namige, kaj se poleg izleta še da početi na okoliškem območju. Vodnik, ki bo na nekatere manj znane turistične točke gotovo zvabil nove izletnike.

Samo Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...