Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kraški rob

Slovenija, Italija : plezalni vodnik
Jurij Ravnik
Kraški rob
17,01 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba Toka Piki
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-285-607-6
Fotografije Jurij Ravnik, ... [et al.]
Ilustracije Bogdan Ocvirk

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 15 cm
500 g
271 strani
Tip knjige
vodnik
Kategorije
šport in zdravje > rekreacija
turizem in vodniki
šport in zdravje > gorništvo in alpinizem

Založnik o knjigi

Osp in Mišja peč sta brez dvoma najboljši plezališči, ki jih Slovenija lahko ponudi tujim plezalcem. V kombinaciji z bližnjim italijanskim Trstom, kjer se je začela športno plezalna zgodovina tega področja se v radiju le nekaj deset kilometrov ponuja plezalno področje izredne kakovosti.

In prav za to plezalsko območje italijansko-slovensko-hrvaškega trikotnika je pravkar izšel samostojni vodniček, ki ga je pripravil Jurij Ravnik. V njem je na 271 straneh podrobno predstavljenih 15 plezališč s skupno 2000 (tudi več večraztežajnih) vrisanih smeri, med ocenami 4a in 9a .

Vodniček Plezanje po kraškem robu, Kraški rob - Slovenija, Italija ponuja detajlno predstavljene podrobnosti o posameznih smereh, (delih) sektorjev, celotnega plezališča in veliko preglednih ter akcijskih fotografij. Tudi za plezalsko zgodovino se obilo prostora, in ker plezalce slej ko prej začne zanimati tudi okolica samih plezališč, je v takšnem vodničku, kot je omenjeni, dovolj prostora za opis npr. kulturnih in naravnih znamenitosti.

Preprosto – avtorjeve besede: “Najbolj popoln, pisan, informativen, zabaven, drugi najbolj pangalaktičen plezalni vodnik po kraškem robu.”


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...