Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Lepote hrvaškega Jadrana

Naravni in kulturni biseri
Neven Šerić
Lepote hrvaškega Jadrana
49,96 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-01-1767-4
Naslov izvirnika Ljepote hrvatskoga Jadrana
Podnaslov izvirnika U izmaglici vremena
Leto izdaje izvirnika 2011
Fotografije Dario Žagar
Prevod Boris Bajželj, Katarina Bajželj
Urejanje Andreja Peček

Tehnične lastnosti
trda vezava
30,5 x 24 cm
2.560 g
414 strani
Tip knjige
vodnik
Kategorije
turizem in vodniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ali veste, da ima Hrvaška eno najbolj razčlenjenih obal na svetu? Da je vzdolž nje raztresenih več kot 1000 otokov, otočkov in čeri?

Čudovita monografija z izjemnimi fotografijami in privlačnim besedilom, vam bo razkrila Jadran, kakršnega še niste poznali.

Recenzija Bukla

Bliža se poletje in s tem pogosto že tudi razmišljanje o turistični destinaciji, kjer bi želeli preživeti počitnice. Hrvaški Jadran kot najbližji in tudi zato najbolj obiskan turistični cilj Slovencev pa ni samo raj za počitnikarje, temveč tudi enkratno naravno in kulturno območje z mnogimi biseri. V razkošno zastavljeni monografiji, prevodu hrvaške izdaje, sta avtor besedila Neven Šerić, sicer profesor marketinga in turistike v Splitu, in fotograf Dario Žagar s sliko in besedo sistematično pokrila ključne kraje in detajle hrvaškega Jadrana. Začneta na severu, v Istri, potem pa se v fotoeseju prek Kvarnerja spustita vse bolj proti jugu, nazadnje do polotoka Prevlake, ki je najjužnejši del hrvaške obale. Na svoji poti seveda ne pozabita na dragulje hrvaškega morja, otoke, saj nas tudi prek njih popeljeta od nam najbrž najbolj poznanega Cresa pa vse do Elafitov, ki se kot jugozahodni podaljšek Pelješca iztečejo proti Dubrovniku. Knjiga za oko in duha.

Samo Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...