Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ljubljana

Vodnik po mestu in njegovi zgodovini
Mateja Jeraj, Jelka Melik
Ljubljana
24,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Modrijan
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-241-565-5
Leto izdaje izvirnika 2011
Urejanje Jurij Senegačnik

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
21,5 x 15,5 cm
460 g
192 strani
Tip knjige
vodnik
Kategorije
turizem in vodniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ljubljana je temeljito prenovljen, razširjen in dopolnjen vodnik, ki je pred leti izšel pod naslovom Spoznajmo Ljubljano in je bil namenjen zlasti otrokom in mladini. Ljubljana pa je namenjena najširšemu krogu uporabnikov, še posebej tistim, ki jih zanimata zlasti zgodovinska in kulturna podoba slovenske prestolnice.
Posebnost vodnika je, da mesta ne obravnava po posameznih predelih, kot je to za takšne knjige običajneje, temveč tematsko. Uvodu sledijo poglavja o mestni zgodovini, največji del vodnika pa je namenjen predstavitvi turističnih informacijskih središč, ulic, trgov, mostov, cerkva, muzejev, galerij in drugih mestnih znamenitosti. Knjiga vsebuje tudi poglavje o trgovinah, gostilnah, hotelih, športu in zabavi. V poglavjih na koncu so opisi in kartografski prikaz nekaterih izbranih poti za hiter ogled mesta ter uporabni naslovi in praktične informacije za mestne obiskovalce. Knjiga ima več arhivskih slik, ki prikazujejo Ljubljano v različnih zgodovinskih obdobjih, tri zemljevide in 300 fotografij.

Recenzija Bukla

Vodnik, ki kliče po prevodu, se slovenske prestolnice loteva resno in sistematično prek različnih pogledov. V prvem delu Ljubljano obdela zgodovinsko, od prazgodovine prek starega veka in Rimljanov do srednjega veka ter potem po posameznih stoletjih od 16. pa do vključno 21. (kjer kot arhitekturni pridobitvi navaja Gospodarsko zbornico in Biotehniško fakulteto). V nadaljevanju se posveti posameznim vsebinskim mestnim sklopom, denimo ulicam in trgom, cerkvam, muzejem in galerijam, gradovom, dvorcem in palačam, vodnjakom in vodometom, spomenikom itn., ki jih vse pregledno in sistematično obdela. Sklepni del vodnika pa je namenjen predstavitvi izbranih poti za hiter ogled mesta, uporabnim naslovom (od gledališč, muzejev, do galerij in knjižnic ter kinodvoran) pa tudi trgovinam, gostilnam, hotelom ter športu in zabavi. Turistični vodnik, ki bo kaj novega odkril tudi Ljubljančanom.

Samo Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...