Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Loške poti

50 izletov po Selškem, Poljanskem in Žirovskem
Željko Kozinc
Loške poti
17,50 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Modrijan
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-241-926-4
Leto izdaje izvirnika 2015
Fotografije Andrej Kozinc, ... [et al.]
Urejanje Jurij Senegačnik

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
20 x 13 cm
184 strani
Tip knjige
vodnik
Kategorije
turizem in vodniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Tisti, ki jim je knjiga dobra prijateljica, pogosto pravijo, da jo radi vzamejo s sabo, kamor koli že gredo. Knjiga Loške poti je v tej luči prav posebna prijateljica, saj je ne boste vzeli le vi s sabo, temveč bo vzela s sabo tudi ona vas: popeljala vas bo – bodisi samo v duhu bodisi čisto zares, v športnih čevljih, z nahrbtnikom in fotoaparatom in sploh vsem, kar spada na take prelepe poti – v loško pogorje, v tiste čarobne kraje, ki jih je tako privlačno, a hkrati prepričljivo stvarno opisal »domačin« Ivan Tavčar. Tudi v tej knjigi – gre za že osmi izletniški vodnik Željka Kozinca, ki se je na vodniškem področju proslavil predvsem s serijo vodnikov Lep dan kliče – hodimo z avtorjem po hribih in dolinah, kmetijah in zaselkih, večjih in manjših krajih, pri čemer nas večkrat popelje tudi med ljudi in njihove usode v različnih časih. Skozi Kozinčevo unikatno lečo, opremljeno s tipali, ki najdejo posebno v (navidezno) vsakdanjem in dragoceno v (pogosto) pozabljenem, je bralcu (in izletniku) dan dragocen vpogled v skrite in manj skrite kotičke naše dežele – ter seveda prelep razgled po njenih pokrajinah.

Knjiga vključuje skoraj 300 fotografij, posebno uporabno vrednost pa ji daje tudi orientacijski zemljevid na notranjih straneh ovitka.

Recenzija Bukla

Potem ko je leta 2010 izšla Kozinčeva knjiga Okrog Ljubljane, ki je predstavljala 61 izletov okoli slovenske prestolnice, je bilo samo vprašanje časa – glede na to, da je založba Modrijan pred časom odprla še svojo drugo knjigarno v Škofji Loki – , kdaj bo izšel še Kozinčev vodnik z izleti po loški okolici. Izletniški vodnik Loške poti (kot nova knjiga knjižne blagovne znamke Lep dan kliče) torej prinaša petdeset izletov po enem najprijetnejših pohodnih terenov, ki se na eni strani dviga iz Ljubljanske kotline, na drugi strani pa se že spogleduje z Julijskimi Alpami. Izleti se delno pokrivajo s severnozahodnimi iz vodnika Okrog Ljubljane (denimo tisti, ki se nahajajo v Polhograjskih dolomitih), vendar nas obenem popeljejo še zahodneje in severneje, vključujejo namreč tudi »tri kralje« loških hribovij (Blegoš, Ratitovec in Porezen), obenem pa nas na jugu pripeljejo skoraj do Žirov ter Spodnje Idrije, kjer ne zajemajo le vrhov, temveč tudi druge znamenitosti, denimo Toplice v Kopačnici in Kamnito mizo v Ravneh pri Žireh. Več kot primerne točke za jesensko-zimsko-spomladanske izlete.

Samo Rugelj, Bukla 116-117

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...