Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Najlepše stvari so blizu

42 brezmejnih doživetij za konec tedna okoli Slovenije
Igor Drnovšek
Najlepše stvari so blizu
29,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-01-6119-6
Fotografije Igor Drnovšek, ... [et al.]
Zemljevid Jana Jocif

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
291 strani
Tip knjige
vodnik
Kategorije
turizem in vodniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

42 doživetij po državah, s katerimi si Slovenija deli mejo (Hrvaška, Italija, Avstrija, Madžarska). Izleti so primerni za (podaljšan) konec tedna, nekatere pa je mogoče združiti v počitnice. Izhodišča je mogoče doseči v dveh do štirih urah vožnje iz središča Slovenije.

V namigih boste našli ideje za dodatna raziskovanja in dejavnosti, s QR-kodami pa si boste na poti pomagali do podrobnejših informacij. Za lažje odločanje je na koncu preglednica izletov.

Pred vami je čudovit priročnik za pomoč pri načrtovanju izletov.
- Hrvaška - od zdravilnega ninskega blata do dinozavrov
- Avstrija - mehko valovita na vzhodu, ostra, kipeča na zahodu
- Madžarska - od blatnega prek termalnega do podzemnega jezera
- Italija - okus kostanja, vonj po žveplu in pogledi, ki plavajo v daljave

Recenzija Bukla

Po knjigi Najlepše stvari so zastonj, v kateri je Igor Drnovšek, po izobrazbi geograf, zaposlen kot pevec v zboru Slovenske filharmonije, ki prosti čas kot iskalec doživetij rad preživlja v naravi, popisal 42 skrbno izbranih izletov po Sloveniji, je sedaj napisal še tematsko knjižno nadaljevanje Najlepše stvari so blizu, s katero se je odpravil k našim sosedom. Knjiga, ki kar buhti od obilja informacij, zemljevidov, fotografij, namigov, nas tokrat popelje na 42 izletov v relativni bližini slovenskih meja, Drnov­šek pa se je potrudil, da nam je predstavil predele, pohodniške poti in točke, ki niso očitne izbire pri obiskovanju opisanih krajev. Na Hrvaško je umestil več kot tretjino izletov, večina jih je obmorskega tipa od Istre, prek Kvarnerja do Dalmacije, na Madžarskem je dva izleta lociral ob Blatno jezero, dva pa na mejo z Avstrijo, kamor je položenih ducat izletov, od dolinskih do alpskih, tudi z lahko dostopnimi tritisočaki na čelu. Pri Italiji Drnovšek morda seže najgloblje v sosednjo deželo, skoraj do Verone, kjer nas popelje v čudovite Lesinske Alpe, kjer naletite tako na čudovite ribje fosile kot sfingam podobne izklesane skale. Vodnik po neznanih krajih v tujini, ki pa so predstavljivo blizu!

Samo Rugelj, Bukla 160

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...