Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Najlepše stvari so zastonj

42 doživetij po Sloveniji za vse čute in letne čase
Igor Drnovšek
Najlepše stvari so zastonj
24,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-01-5118-0
Leto izdaje izvirnika 2018
Fotografije Igor Drnovšek, ... [et al.]
Urejanje Aleksandra Kozarov
Zemljevid Jana Jocif

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
24,5 x 16,5 cm
620 g
199 strani
Tip knjige
vodnik
Kategorije
turizem in vodniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Nekatere besede se nam za vedno zasidrajo v spomin in kot molitev odzvanjajo v ušesih: »Veš, najlepše stvari na tem svetu so zastonj. Le nekaj truda zahtevajo.« Te besede, ki jih je avtor slišal še v obdobju svoje mladosti, ga še danes ženejo k iskanju vselej novih doživetij v naravi. Vodnik je namenjen vsem, ki v naravi (bolj ali manj) aktivno preživljajo svoj prosti čas, pa tudi tistim, ki tega ne počnejo, pa bi si želeli. Prvi bodo v njej morda našli nekaj novih idej, druge pa bo morda avtor spodbudil, da naredijo svoj prvi korak k naravi.

Prek 40 poti tako ni namenjenih obiskom znanih krajev in osvajanju velikih vrhov, pač pa nas usmerjajo k manj znanim zanimivostim, prezrtim krajem, igrivim doživetjem. Predvsem tistim, ki so navadno le dodatek k nedeljskemu izletu. A izkušnje družinskega pohodništva so avtorja opomnila, da so otroci uživali tudi kje drugje, ne le na vrhu gore, ki jo je izbral za nedeljski izlet. Pomembno je, da včasih prisluhnemo otrokom, ki hodijo ob nas, in tistim koščkom otroka, ki še vedno tli v nas, pa je morda malce zaspal in ga je treba le prebuditi.

Recenzija Bukla

Igor Drnovšek, geograf in pevec, po srcu pa – kot se je opisal sam – »potrošnik nematerialnih dobrin«, je v tem vodniku po vsej Sloveniji zbral doživetja različnih težavnosti, ki so bolj kot doseganju planinskih izzivov namenjena drobnim užitkom, ki jih na teh poteh doživimo, zanje pa ne potrebujemo denarja. V vodniku je vsaka pot geografsko in zahtevnostno umeščena, navedeno je predvideno trajanje poti, višinska razlika, kdaj je pot najprimernejša za obisk, dobro je opisana in opremljena z zemljevidom, fotografijami, geografskimi koordinatami in dodatno literaturo o zanimivostih, navedeni pa so tudi namigi za bližnje lokacije, ki jih je mogoče obiskati in pot malce podaljšati. Zajema ideje za doživetja, kot so nabiranje plodov jerebike na Gorjancih in malin pod Peco, obisk potočke Zijalke in pitje mineralne vode izpod Olševe, kopanje v termalnem izviru ob potoku Radulja, kolesarski izlet po Parenzani med Kozino in Trstom ali pa ob reki sedmih imen, pa še mnoga druga hribovska, jamarska, rečna, dolinska, ravninska in vsakovrstna drugačna doživetja, ob katerih bodo konci tedna v različnih letnih časih hitro in prijetno minili, izvedeli pa boste lahko tudi več o številnih zgodovinskih in naravnih zanimivostih na poteh. Jaz pa pojdem in zasejem dobro voljo pri ljudeh ...

Klara Jarc, Bukla 146

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...