Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Najlepši kraji na svetu

100 najbolj navdihujočih krajev na Zemlji
Derek Barton, ... [et al.]
Najlepši kraji na svetu
39,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-01-5038-1
Naslov izvirnika The best of the best places in the world
Leto izdaje izvirnika 2012
Prevod Niki Neubauer
Urejanje Mitja Pucer

Založnik o knjigi

100 najzanimivejših, najskrajnejših in najbolj neverjetnih kotičkov našega planeta po izboru uredništva Reader\'s Digest. Pridružite se čarobnemu potovanju po najznamenitejših delih sveta, od španske utrdbe Alhambra in svetišča Abu Simbel v starodavnem Egiptu ter od japonske svete gore Fudži do slovitega mostu Golden Gate v San Franciscu. V knjigi s čudovito slikovno opremo in z vsemi ključnimi podatki pa so nanizani tudi mnogi, manj slavni, vendar nič manj osupljivi cilji te poti: odmaknjeni otoki, čudovita mesta na vrhu gora, slikovite tržnice, eksotični templji, mrzli ledeniki in razkošni vrtovi ter celo tovarne, svetilniki in premogovniki. 100 najbolj navdihujočih krajev na svetu vas bo razvedrilo in poučilo, predvsem pa bodo ti biseri spremenili način, kako gledate na svet in njegova stotera čudesa.

Recenzija Bukla

Kateri so najlepši kraji na svetu? Je to denimo egiptovski Abu Simbel, kjer sta templja, ki ju je zgradil Ram zes II.? Ali pa atenska Akropola, ki stoji na utrjenem griču antičnih svetišč in templjev v osrčju grške prestolnice, kjer se je čas ustavil že dolgo nazaj? Je to morda ameriški narodni park Yellowstone, kjer se mešajo gejzirji in neokrnjena narava ter skoraj ni sledov človeške civilizacije? Morda so to Benetke, mesto muzej, ali pa celo Volks wagnova steklena tovarna v Dresdnu, kjer sestavljajo luskuzne avtomobile v okolju, polnem svetlobe in na tleh, prekritih z najfinejšim parketom? Na to vprašanje seveda ni enotnega odgovora, vendar pa nam ta knjiga, ki nas pelje po vsem svetu in kaže vse od zgodovine do narave, torej od čudes človekove arhitekture do dih jemajočih in pogosto še zmeraj precej samotnih stvaritev narave, jasno pokaže, da naš planet buhti v svoji raznolikosti, ne glede na to, kdo je (bil) zaslužen zanjo. Avstralski Uluru, bolivijsko slano jezero Sala de Uyuni, indijski Varanasi, ameriška Mesa Verde in vojska iz terakote v tej knjigi dihajo z ramo ob rami, navdihujejo in dražijo, ter tistim, ki si lahko privoščijo potovanja po svetu ponuja mnogo idej, kam se je še nujno treba odpraviti. Knjiga, ki jo pregleduješ s široko odprtimi očmi!

Samo Rugelj, Bukla 143

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...