Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Okrog Ljubljane

61 izletov
Željko Kozinc
Okrog Ljubljane
22,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Modrijan
Leto izdaje 2010
ISBN 978-961-241-413-9
Fotografije Željko Kozinc, ... [et al.]

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
157 strani
Tip knjige
vodnik
Kategorije
turizem in vodniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjiga Okrog Ljubljane je izletniški vodnik po 61 točkah v bližnji okolici slovenske prestolnice in je tako prvi Kozinčev vodnik, ki se je omejil le na en del Slovenije. Ljubljana ima pred večino drugih evropskih prestolnic enkratno prednost: že na pragu njenih predmestij se začno širiti vabljiva naravna okolja in razgibana, lepo oblikovana kulturna pokrajina. Pešpoti se ponekod začenjajo že za zadnjo avtobusno postajo mestnega avtobusa, samotna narava pa je dosegljiva po le nekaj kilometrih vožnje z osebnim avtomobilom.
Avtor se je za opis večine izletov znova podal po lastnih stopinjah štirih knjig iz serije Lep dan kliče in še kaj dodal, 12 izletov pa je čisto novih. Cilji so v povprečju oddaljeni 15 do 25 km, le redki več kot 40 km iz Ljubljane. Vodnik je torej namenjen predvsem bližnjim, popoldanskim ali pa jutranjim izletom. Okoli mesta jih lahko spremljamo v smeri urnega kazalca, z začetkom na Rašici in s koncem na Šmarni gori, pri čemer se vsi ostali izleti zvrstijo v smereh od severa prek vzhoda, juga in zahoda nazaj do severa. Vsi izletniški cilji v knjigi so oštevilčeni in nazorno prikazani na posebnem orientacijskem zemljevidu na notranjih straneh ovitka knjige. Izleti so opisani v dobro znanem, neponovljivem slogu pisanja, tako značilnem za Kozinčeve vodnike, s katerim si je avtor ustvaril krog zvestih bralcev predvsem med srednjo in starejšo generacijo.
Delo je natisnjeno v enakem priročnem formatu kot serija Lep dan kliče in je zato kot nalašč za v nahrbtnik ali celo večji žep na vetrovki.

Recenzija Bukla

Po štirih knjigah potopisno literarnih opisov izle­tov po vsej Sloveniji z naslovom Lep dan kliče in po lanski knjižni uspešnici Moje najljubše poti je Željko Kozinc za letošnjo pomlad pripravil izletniški priročnik, ki se ga bodo razveselili predvsem prebivalci ljubljanske kotline. V knjigi je zbranih 61 izletov, ki so od Ljubljane oddaljeni v povprečju 15 do 25 kilometrov (le nekaj jih je do 40 kilometrov stran), med njimi je ducat novih, ostali pa so bili opisani že v prejšnjih knjigah. Kozinc nas s svojim izurjenim peresom in očesom popelje do različnih turističnih točk, ki se morda skrivajo res samo za dvema vogaloma, a na katere se morda ne bi nikoli odpravili, če nam zanje ne bi nekdo povedal. Primerni so bodisi za nedeljsko dopoldne bodisi za kako popoldne med delovnim tednom, saj je vse, kar potrebujemo, le nekaj ur in malce lepega vremena, pa nas vodnik že popelje do cerkvic na vrhovih gričev, ki jih tudi vidimo iz Ljubljane, ali pa do slapov, ki tiho žuborijo v dolinah. Prijetni izleti, v smeri urinega kazalca razvrščeni okoli Ljubljane, ki bodo gotovo našli pot v mnoge ljubljanske pohodniške družine. 

Samo Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...