Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Planinski izleti za 4 letne čase 2

Andrej Praznik
Planinski izleti za 4 letne čase 2
16,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Družina
Zbirka Družinski vodniki
Leto izdaje 2011
ISBN 978-961-222-676-3
Leto izdaje izvirnika 2011
Fotografije Ana Praznik, Andrej Praznik
Urejanje Andrej Praznik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20,5 x 11,5 cm
380 g
231 strani
Tip knjige
vodnik
Kategorije
šport in zdravje > gorništvo in alpinizem
turizem in vodniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Za tednik Družina že od leta 2003 pripravljam izletniške reportaže po planinskih, pohodniških in romarskih poteh. Čeprav sem jih v osmih letih in pol napisal že okrog dvesto, zamisli zanje še dolgo ne bo zmanjkalo, saj imamo v naši državi okrog osem tisoč kilometrov označenih planinskih poti. Zaradi dobrega odziva na reportaže smo leta 2007 pripravili njihov izbor in ga objavili v knjigi planinskih izletov za štiri letne čase. Knjiga je že pred časom pošla, zato je tokrat pred vami njeno nadaljevanje z 52 novimi izleti – z enim za vsak teden v letu.

Tudi tokrat sem se podal v vse slovenske škofije, opisal nekaj znanih izletniških točk in nekaj takih, za katere morda še niste slišali. Včasih je bila pot tako dolga, da me je tudi v dolgih poletnih dneh na koncu lovila noč, drugič sem si privoščil le kratek sprehod, na katerega bi brez bojazni lahko vzel tudi svoje otroke. Vedno pa sem pazil, da so izleti čim bolj ubrani z dogajanjem v naravi.

V uvodu prve knjige planinskih izletov za štiri letne čase sem ugotavljal, da je moja majhna domovina v resnici zelo velika. V teh štirih letih se je moje spoznanje o tem še okrepilo. Čim več izletov je za mano, tem bolj ugotavljam, kako slabo poznam deželo, v kateri živim že od rojstva.

Recenzija Bukla

Andrej Praznik je v nadaljevanju Planinskih izletov iz leta 2007 zbral prispevke, ki jih sicer redno objavlja v tedniku Družina, in nanizal novih 52 izletov, po enega za vsak teden v letu. Avtor izlete deli po primernosti glede na letni čas, praktičnim zapisom pa dodaja še osebno doživljajsko noto, recimo, da se sredi poti na Lisco »nebo nenadoma obarva zamolklo modro«. Spomladi sledi cvetju, poleti se vzpenja na skalnate vrhove, jeseni se potaplja v barvite gozdove, pozimi pa ubira krajše poti za mrzle dni. In ko si zaželite izleta, boste v njegovi knjižici prav gotovo našli pravšnjega!

Vesna Paradiž, Bukla 78

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...