Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Po sončnih obronkih Slovenije

Pohodniški vodnik
Urban Golob, Franci Novak
Po sončnih obronkih Slovenije
29,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-01-2885-4
Fotografije Urban Golob, Franci Novak
Urejanje Vlasta Mlakar

Tehnične lastnosti
trda vezava
25 x 16,5 cm
1.020 g
284 strani
Tip knjige
vodnik
Kategorije
turizem in vodniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

V vodniku predstavljeni pohodi potekajo po slikovitih panoramskih ali drugače razgibanih poteh alpske in dinarske Slovenije ter po s soncem obsijanih primorskih in panonskih pokrajinah. Na izbranih pohodniških poteh avtorja opisujeta posamezne naravne in kulturne znamenitosti ter druge zanimivosti, ki razkrivajo srce in dušo različnih kulturnih pokrajin in njenih ljudi.

Lahke do srednje zahtevne pohodniške poti v vodniku Po sončnih obronkih Slovenije potekajo predvsem po gričevju in sredogorju, zato so primerne za najširšo skupino pohodnikov, tudi za družine z majhnimi otroki.

Opise poti dopolnjujejo fotografije, zemljevidi z vrisi poti in najpomembnejše informacije o pohodu (izhodišče, cilj, dolžina, trajanje, zahtevnost, orientacija) ter o dodatni turistični ponudbi.

Recenzija Bukla

Vodnik (gre za nekakšno tematsko nadaljevanje vodnikov Čudovitih obzorij Slovenije in Poti za vse dni) za šestdeset večinoma krajših in malo do srednje zahtevnih izletov po različnih koncih Slovenije, ki pa jim je skupno to, da pohodnike in sprehajalce vodijo po nekaterih najbolj slikovitih pejsažih slovenske pokrajine. Ti so seveda različnih tipov, od kraških in mediteranskih prek hribovitih in gorskih do gozdnih in vinorodnih, s čimer lahko izletniki neposredno izkusijo vso raznolikost slovenske narave. Osrednje vodilo vodnika je bila želja, da izbrani pohodi bralca povabijo na sončne pohode (čeprav so v knjigi tudi taki, ki vodijo po severnejših in hladnejših pobočjih, primernih za poletne dni), ob tem pa mu na poti predstavijo tudi naravne in/ali zgodovinske znamenitosti, ki mu bodo popestrile njegove izlete. Izleti so večinoma krožni, po trajanju pa so pretežno poldnevni, nekateri pa tudi celodnevni. Vsi so prilagojeni povprečnemu pohodniku, speljani pa po označenih, sem ter tja pa tudi manj označenih poteh. Vodnik, ki vas lahko že to pomlad začne zapeljevati vse od obronkov Iškega Vintgarja do Kranjske Gore, od Bloške planote do Predjame, od Velikih Lašč do Višnje Gore in od Osankarice do Jeruzalema.

Samo Rugelj, Bukla 99

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...