Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Potepi po Sloveniji

Vodnik za starejše in gibalno ovirane
Janez Medvešek
Potepi po Sloveniji
13,50 € 13,50 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa v vrednosti 0,41 € se prijavite ali registrirajte
Rok dobave 5-10 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Povej naprej

Založba Celjska Mohorjeva družba, Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-278-304-4
Leto izdaje izvirnika 2017
Urejanje Polona Mlakar

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 15 cm
220 g
90 strani
Tip knjige
vodnik
Kategorije
turizem in vodniki

Založnik o knjigi

Na potep malo drugače

Svojevrsten vodnik po Sloveniji, ki priča, da je v slehernem koščku naše deželice mogoče doživeti veliko lepega - na izlete pa vabi tudi tiste, ki ne zmorejo hoje in za gibanje potrebujejo oporo spremljevalca ali kak pripomoček. Zato so izleti izbrani tako, da so dostopni tudi starejšim in gibalno oviranim.
Vodnik potepov po naši čudoviti Sloveniji se pri izbiri izletov ne zgleduje po obiskanosti posameznega kraja, tudi ne po znamenitostih v njegovem središču ali bližnji okolici. Poudariti želi, da je prav sleherni košček naše deželice slikovit in zanimiv, torej vreden obiska - predvsem pa je lahko izletniški cilj, ki nas napolni z bogastvom razgledov po bližnji in daljni okolici. Res je v Sloveniji mnogo čudovitih razgledišč, ki v primernem vremenu ponesejo naš pogled v daljave. Pa ni nujno, da bi se morali za to povzpeti na najvišje vrhove …
Če izbiramo izlete tako, da mislimo na starejše in na naše gibalno ovirane prijatelje, bomo lahko pospremili na izlet tudi kakega poškodovanega prijatelja med okrevanjem. Ali pa bomo na tak izlet pospremili družinico z zelo majhnim dojenčkom. Podatek, da na izletu v izbranem kraju naš najmlajši počiva v vozičku, pomaga mladi družini, da lahko medtem sestricam ali bratcem razkazuje lepote Slovenije.

Več informacij dostopnih tudi na spletni strani: www.izlet-na-vozicku.si

O avtorju: Janez Medvešek (rojen 1952) se je do svoje upokojitve preživljal s slikanjem. Zdaj pa se predvsem posveča svoji veliki strasti – fotografiji. Veliko fotografij je nastalo na izletih, na katerih sta z ženo prepotovala več kot 300.000 km. S svojih potepov ustvarja fotozgodbe o slovenski naravni in kulturni dediščini, ki so postale kar njegov zaščitni znak in dosežejo na medmrežju doma in v tujini tudi do 10.000 ogledov. Živi in dela v Dragomlju pri Domžalah.

Recenzija Bukla

Vsi seveda ne morejo (več) hoditi po hribih in dolinah in zanje večina popot niških vodnikov nima (več) vrednosti. Nastalo zadrego odpravlja pričujoči vodnik, ki izletnika popelje do morda manj obljudenih in manj znanih planinskih turističnih destinacij, ki imajo skupno točko: do njih se da priti z avtom, obenem pa tam (in že na poti) vseeno užiti popotniško vzdušje ter začutiti iskrivo naravo. Od Ermanovca, pomembne koče na lepi lokaciji, skozi katero pelje tudi Slovenska planinska pot, prek Limbarske gore, kjer vas na vrhu zašiljenega osamelca pričakata cerkev in tudi gostišče, do kraških vasi, kot so Zazid in Podpeč, od koder se odpira pogled na Primorsko, nas v vod niku popelje njegov avtor Janez Medvešek, ki je z ženo prekrižaril vse te kraje, na poteh pa posnel in kasneje objavil svojevrstne (splet ne) fotozgodbe, ki odzvanjajo tudi v tej knjigi.

Samo Rugelj, Bukla 132-133

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...