Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Poti k izvirom

Izletniški vodnik po bogastvu slovenskih voda
Franci Horvat
Poti k izvirom
24,94 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-01-3775-7
Fotografije Franci Horvat
Urejanje Boris Bogataj
Uvodna beseda Lučka Kajfež Bogataj

Tehnične lastnosti
trda vezava
25 x 16,5 cm
790 g
212 strani
Tip knjige
vodnik
Kategorije
naravoslovje > ekologija
turizem in vodniki
naravoslovje > biologija

Povej naprej

O knjigi

Reke, slapovi, potoki in studenci nas vedno znova očarajo, osvežijo in napolnijo z novo energijo. Srečo imamo, da so naše vode še vedno med bolj čistimi, zato je njihovo raziskovanje toliko bolj prijetno. Novi vodnik vam predstavlja številne izbrane slapove in izvire slovenskih rek, rečic, potokov in studencev. Med njimi je vsaj polovica manj znanih, a izjemno zanimivih in lahko dostopnih. Poti bogatijo zanimivosti, legende in bajke o ciljnih točkah ter namigi za nadaljevanje izletov. Uvodno besedo je prispevala Lučka Kajfež Bogataj.

Recenzija Bukla

Slovenija je izjemno bogata z vodnimi viri vseh vrst, jesen pa je kot nalašč, da obiščite kakega od izvirov. Pred nekaj leti smo na to temo že dobili vodnik Slapovi, zdaj pa nas alpinistični popotnik, fotograf in publicist Franci Horvat vabi na 50 izletov k najlepšim vodnim izvirom po vsej Sloveniji. Knjiga Poti k izvirom, ki vsebuje estetske fotografije, pregledne zemljevide ter vse pomembne informacije glede dostopa in značilnosti posameznega izleta, nas vodi po vseh koncih Slovenije, od doline reke Dragonje in mlinov na njej prek nekaterih največjih slovenskih slapov (od Peričnika do Šumika) in rečnih izvirov (od Soče do Kamniške Bistrice) pa vse do studencev (denimo Studenec Gospodična na Gorjancih) in potokov (kot je Mirtoviški potok). Tako nam avtor skuša prikazati vso raznolikost vodnih izvirov na slovenskih tleh. Knjiga, ki opominja, da ima voda v Sloveniji pomembno vlogo ne samo v biološkem, temveč tudi v širšem družbenem in kulturnem pogledu.

Renate Rugelj, Bukla 115

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...