Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Poti za vse dni

Družinski pohodniški vodnik
Urban Golob, Franci Novak
Poti za vse dni
29,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-01-2156-5
Leto izdaje izvirnika 2012
Fotografije Urban Golob, ... [et al.]
Urejanje Vlasta Mlakar

Tehnične lastnosti
trda vezava
24,5 x 16,5 cm
920 g
286 strani
Tip knjige
vodnik
Kategorije
šport in zdravje > gorništvo in alpinizem
turizem in vodniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Pohodniški vodnik predstavlja 70 lahkih do srednje zahtevnih poti po Sloveniji. Pohodi po gričevju in sredogorju so primerni za najširšo skupino pohodnikov, predvsem za družine z otroki. Pohodi po naravoslovnih in kulturnih tematskih poteh potekajo po različnih slovenskih pokrajinah, tudi znotraj zavarovanih območij. Poti so dobro urejene, označene in opremljene z informativnimi tablami, ki predstavljajo najpomembnejšo naravno in kulturno dediščino.

Recenzija Bukla

Pomlad je tradicionalno začetek izletniške sezone in čas za nove turistične vodnike. Družinski pohodniški vodnik Poti za vse dni prinaša 70 tematskih oziroma učnih poti iz vse Slovenije, ki jih lahko večinoma obiščemo od spomladi do jeseni. Gre za (pogosto krožne) poti različnih dolžin, od enournih do celodnevnih izletov, ki tematsko pokrivajo določeno področje, opisani turi pa so poleg tega dodane praktične informacije s telefonskimi številkami, možnostmi vodenega ogleda poti, izhodiščem, dolžino poti, trajanjem, zahtevnostjo, orientacijo, potrebnim zemljevidom ter najbolj primernim letnim časom za obisk. Večina poti je lahkih do srednje zahtevnih, torej primernih za običajne izletnike, tako da učne poti od Blagajeve po Polhovem Gradcu prek Dolžanove soteske, Fabianijeve poti od Štanjela do Kobdilja, Kobariške zgodovinske poti, Resslove poti ko Krakovskem gozdu, poti po Tolminskih koritih, Koželjeve poti od Kamniški Bistrici, poti po Rupnikovi liniji v Škofjelovškem hribovju pa do poti po Trnovskem gozdu že vabijo in kličejo ter ponujajo izvirno mešanico učenja in izletnikovanja.

Samo Rugelj, Bukla 76

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...