Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Potujem

Kam in kdaj
Craig Doyle
Potujem
69,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Vale-Novak
Leto izdaje 2008
ISBN 978-961-259-029-1

Tehnične lastnosti
trda vezava
336 strani
Tip knjige
vodnik
Kategorije
turizem in vodniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Kipeča knjiga z živimi podobami in stvarnimi nasveti nas bo popeljala na pot že, če jo bomo samo listali: križarimo med Galapaškim otočjem in onemimo pred veličastnimi Viktorijinimi slapovi, prehodimo najbolj slikovite poti v pokrajini Cinque Terre ali se podajmo na rafting po Soči, morda pa si odpočijemo oči in duha na s palmami obdanih belih peščenih plažah Malezije ... S knjigo Potujem se bomo podali na 130 najlepših in najzanimivejših krajev sveta, in to ob najprimernejšem času.

Popotniški cilji so razdeljeni po mesecih, tako da bomo zlahka našli letnemu času najprimernejše popotne cilje, in po počitniških tematikah, glede na to, kaj je tisto, kar vas vleče na pot: je to kar sama narava s svojimi čudesi; nas mikajo nepozabna potovanja; iščemo najboljši kraj za družinske počitnice; si želimo razkošnega in romantičnega oddiha; se zares spočijemo samo na aktivnih počitnicah; ali pa so festivali in kultura tisto, kar nam izpolni potovanje?

Recenzija Bukla

Poletne počitnice so se že končale, a to ne pomeni, da se je s tem za vse že sklenil tudi čas potovanj. Za lažje, prijetnejše in učinkovitejše načrtovanje počitnic čez vse leto smo s knjigo Potujem: kam in kdaj v slovenščini dobili popotniški založniški podvig, ki nas na svojevrsten način vabi po vsem svetu. Delo nas namreč v koledarskem slogu popelje skozi leto in nam v posameznem mesecu predstavi najboljše kraje z vsega sveta, ki jih je primerno obiskati ob tem času. Pri tem lahko izbiramo med različnimi tipi počitnic – od romantičnih, aktivnih ter družinskih do festivalskih in pa tistih, ki so jim temelj naravne lepote. Vsako potovanje je potem še podrobneje predstavljeno z raznimi informacijami, kar omogoča, da že naredimo tudi grobi potovalni načrt. Tako nas knjiga, denimo v oktobru, vabi na tako različne konce, kot so havajski otok Kauai, potovanje od obale do obale po Kanadi ali pa alternativne poti ob kalifornijski obali, v avstralski Queensland ali pa kitajski Tibet. V Evropi je po mnenju avtorjev knjige oktober primeren čas za obisk sosednje Toskane (glej tudi turistični vodnik, ki je pravkar izšel), francoske doline reke Loare, pri mestih pa stavijo na madžarsko prestolnico Budimpešto, argentinski Buenos Aires in mehiško Oaxaco, ki naj bi bila konec oktobra najboljši kraj za ogled proslav ob dnevu mrtvih. Obvezno za vse, ki radi potujejo in jim že počasi zmanjkuje idej, kam vse bi se še odpravili.

Samo Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...