Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Sanjska potovanja

Navdihujoče in nepozabne poti z vsega sveta
Mary-Ann Gallagher
Sanjska potovanja
19,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-00-1667-0
Naslov izvirnika Dream journeys
Leto izdaje izvirnika 2012
Prevod Mirjam Galičič
Urejanje Branka Fišer

Tehnične lastnosti
mehka vezava
27,5 x 22 cm
800 g
192 strani
Tip knjige
vodnik
Kategorije
turizem in vodniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjiga prinaša opise petdesetih najlepših potovanj po svetu, ki nas popeljejo od skrajnih robov planeta na Antarktiki, prek prečudovitega Karibskega morja in tropskih gozdov do vrhov najvišjih gora. Gre za popoln vodič, ne glede na to, kako želite potovati – z vlakom, letalom, ladjo ali pa peš. Knjiga vam bo zarisala pot po vseh kontinentih, vas vodila skozi bujna naravna čudesa delte reke Okavango v Bocvani, potopila v svet starodavnih Majev, vam pokazala bele vasi Andaluzije in vas popeljala na vznemirljivo potovanje po slavni Cesti 66.

Novinarka Mary-Ann Gallagher je med najrazburljivejšimi potovanji izbrala petdeset najbolj navdihujočih. Pot vas bo vodila skozi romantična mesta, vas potopila v osupljivo divjino, z vami vijugala ob spektakularnih obalah in vam predstavila čudesa, ki vznemirjajo človeško domišljijo.

Vsak opis je opremljen s čudovitimi fotografijami, dodani pa so manj znani potovalni namigi, navdušujoča dejstva in nepogrešljivi nasveti za odkrivanje dodatnih biserov na poti. Če iščete nove dogodivščine, vas bo ta čudovita zbirka ponesla na potovanje življenja.

Recenzija Bukla

(Skupen opis za knjige Sanjska potovanja, Sanjski kraji in Sanjski otoki.)

Bližajo se prvomajske počitnice, nekje za ovinki pa se nam nasmiha poletje, zato se nekateri že sprašujejo, kam bi odpotovali, spet drugi, ki jim morda tega ne dovoli denarnica, pa vsaj razmišljajo, kam bi odšli, če bi lahko. Tako za prve kot druge so nedavno izšle tri knjige, ki privlačno ponujajo tri različne vpoglede v nekatere najbolj priljubljene turistične destinacije. Če vas zanimajo otoki, potem je za vas primerna knjiga Sanjski otoki, ki postreže s pregledom petdesetih otokov blizu in daleč, ki se lahko ponašajo s svojevrstno avtohtnostjo in posebnostjo. Od italijanskega Caprija do avstralskega Fraser Islanda vas otoška pot vodi prek skandinavskih (Gotland) in škotskih (Skye) lepotcev, prek Martinika, Velikonočnih in Galapaških otokov do indonezijskih Bornea in Balija. Če vas bolj zanimajo kraji, si preglejte Sanjske kraje, ki predstavijo petdeset lokacij, bodisi mest (denimo Pariz in Sankt Peterburg) bodisi logično zaokroženih območij (Dolina Loare, inkovska pot, tasmanska divjina) ali pa pomembnih zgodovinskih, arheoloških (Alhambra, Kapadokija, Borobudur) in naravnih lokacij (slapovi Iguaçu, ledenik Perito Moreno, Viktorijini slapovi). Tretja knjiga so Sanjska potovanja, pogosto vezne poti, od Route 66 od Chicaga proti Los Angelesu prek Apalaške poti, polotoka Jukatan, dalmatinske obale, Zlatega trikotnika, transibirske železnice in svilne ceste do jadranja po Nilu in velike oceanske ceste v Avstraliji. Knjige, s katerimi vam morda do konca življenja ne bo zmanjkalo idej za potovanja.

Samo Rugelj, Bukla 88

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...