Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Sanjski kraji

Nepozabne svetovne znamenitosti
Mary-Ann Gallagher
Sanjski kraji
19,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-00-1665-6
Naslov izvirnika Dream destinations
Prevod Niki Neubauer
Urejanje Mojca Benedičič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
27,5 x 22 cm
800 g
192 strani
Tip knjige
vodnik
Kategorije
turizem in vodniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ne glede na to, ali se že pripravljate na potovanje ali pa samo iščete navdih zanj, boste na naslednjih straneh našli predstavitve najlepših krajev, kar jih lahko ponudi naš čudoviti planet. Vodnik Sanjski kraji vam bo dobesedno vzel sapo, saj vas popelje po najbolj osupljivih, romantičnih in nepozabnih krajih na svetu – od najveličastnejših dosežkov gradbeništva, kot so Stonehenge, Benetke ali Tadž Mahal, do slikovitih naravnih znamenitosti, kakršne predstavljajo Veliki koralni greben, Monument Valley in slapovi reke Iguaçu.

Velikanov nasip na Severnem Irskem se predstavi prvi, nato pa nas avtorica Mary-Ann Gallagher, strokovnjakinja za popotniško novinarstvo, povabi na potovanje okoli sveta, na katerem spoznamo 50 prelestno lepih krajev. Tu so očarljiva evropska mesta, od tlakovanih pariških ulic do vijugavih kanalov gotskega Brugga, slavne La Ramble v osrčju Barcelone in mogočnih arhitekturnih spomenikov večnega Rima. Odkrili boste naravne lepote Kapadokije, bujno rastlinstvo in živalstvo Galapaških otokov in amazonskih pragozdov ter znamenitosti naravnega parka Yellowstone, ki že od pradavnine vlivajo strah in spoštovanje. Lahko pa se samo sprostite in občudujete neverjetne stvaritve starodavnih ljudstev, kot so Petra, Machu Picchu in kitajski zid, ki so prežeti vsak s svojo edinstveno zgodovino.

Sanjski kraji so bogato ilustrirani in vas bodo navdihovali z več kot 100 čudovitimi fotografijami, obenem pa prinašajo tudi obilo podatkov o zgodovini, kulturi in okolju vsakega predstavljenega kraja ter zemljevide z najpomembnejšimi zemljepisnimi podatki. V posebnih okvirjih boste našli še praktične nasvete o najprimernejšem času obiska, kaj je v bližini prav tako vredno ogleda, pa tudi nepogrešljive popotniške namige, ki vam bodo pomagali, da se boste izognili morebitnim nepotrebnim neprijetnostim in se brez skrbi prepustili čudovitim prizorom. Skratka, bodisi da načrtujete življenjsko popotovanje ali želite samo v udobju svojega doma uživati ob listanju prijetne knjige, vas na naslednjih straneh čaka nepozabna odiseja po najlepših krajih sveta.

Recenzija Bukla

(Skupen opis za knjige Sanjska potovanja, Sanjski kraji in Sanjski otoki.)

Bližajo se prvomajske počitnice, nekje za ovinki pa se nam nasmiha poletje, zato se nekateri že sprašujejo, kam bi odpotovali, spet drugi, ki jim morda tega ne dovoli denarnica, pa vsaj razmišljajo, kam bi odšli, če bi lahko. Tako za prve kot druge so nedavno izšle tri knjige, ki privlačno ponujajo tri različne vpoglede v nekatere najbolj priljubljene turistične destinacije. Če vas zanimajo otoki, potem je za vas primerna knjiga Sanjski otoki, ki postreže s pregledom petdesetih otokov blizu in daleč, ki se lahko ponašajo s svojevrstno avtohtnostjo in posebnostjo. Od italijanskega Caprija do avstralskega Fraser Islanda vas otoška pot vodi prek skandinavskih (Gotland) in škotskih (Skye) lepotcev, prek Martinika, Velikonočnih in Galapaških otokov do indonezijskih Bornea in Balija. Če vas bolj zanimajo kraji, si preglejte Sanjske kraje, ki predstavijo petdeset lokacij, bodisi mest (denimo Pariz in Sankt Peterburg) bodisi logično zaokroženih območij (Dolina Loare, inkovska pot, tasmanska divjina) ali pa pomembnih zgodovinskih, arheoloških (Alhambra, Kapadokija, Borobudur) in naravnih lokacij (slapovi Iguaçu, ledenik Perito Moreno, Viktorijini slapovi). Tretja knjiga so Sanjska potovanja, pogosto vezne poti, od Route 66 od Chicaga proti Los Angelesu prek Apalaške poti, polotoka Jukatan, dalmatinske obale, Zlatega trikotnika, transibirske železnice in svilne ceste do jadranja po Nilu in velike oceanske ceste v Avstraliji. Knjige, s katerimi vam morda do konca življenja ne bo zmanjkalo idej za potovanja.

Samo Rugelj, Bukla 88

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...