Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Sanjski otoki

Najlepši otoki sveta, ob katerih zastaja dih
Antony Mason
Sanjski otoki
19,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Učila International
Leto izdaje 2012
ISBN 978-961-00-1666-3
Naslov izvirnika Dream islands
Leto izdaje izvirnika 2010
Prevod Niki Neubauer
Urejanje Mojca Benedičič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
27,5 x 22 cm
800 g
192 strani
Tip knjige
vodnik
Kategorije
turizem in vodniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ta vodnik s prečudovitimi fotografijami je kot nalašč, da se sproščeno prepustite uživanju čudes najlepših otokov sveta. Znani popotni pisec Antony Mason vas vodi po 50 izbranih veličastnih krajih sredi morja: od idiličnih rajskih plaž na Sejšelih in Tahitiju do skoraj še neraziskane divjine na otokih Ellesmere in Surtsey, med divje živali na Madagaskarju in v prelestne gore na Hokaidu na Japonskem.

Predstava o sanjskem otoku spremlja človeštvo že od prazgodovine. O sanjskih otokih najrazličnejših oblik in velikosti pripovedujejo že stari grški epi in vikinške sage. V tej knjigi so kot biseri nanizane predstavitve tropskih atolov z belimi peščenimi plažami, samotnih skalnatih gmot sredi širnega oceana, bujnih deževnih gozdov in ljubkih otoških mest. Vsak kraj je predstavljen z bogatim opisom in morda še zgovornejšimi fotografijami, ki kar vabijo na sprehod po romantičnih obrežjih Caprija in Santorinija, na pohod po skalovjih na otoku Skye, na odpravo v divjino Bornea in na raziskovanje starodavne in skrivnostne kulture na Velikonočnem otoku.

Očarljive fotografije, podrobne predstavitve, osupljive zgodovinske pripovedi in navdihujoči nasveti za popotnike ustvarijo tako popolno sliko o teh krajih, da lahko dobesedno začutimo prizore, vonjave in zvoke teh čudovitih in edinstvenih krajev, tako tistih eksotičnih na drugih koncih sveta kot tudi onih, ki so nam v dobi množičnih potovanj razmeroma blizu.

Recenzija Bukla

(Skupen opis za knjige Sanjska potovanja, Sanjski kraji in Sanjski otoki.)

Bližajo se prvomajske počitnice, nekje za ovinki pa se nam nasmiha poletje, zato se nekateri že sprašujejo, kam bi odpotovali, spet drugi, ki jim morda tega ne dovoli denarnica, pa vsaj razmišljajo, kam bi odšli, če bi lahko. Tako za prve kot druge so nedavno izšle tri knjige, ki privlačno ponujajo tri različne vpoglede v nekatere najbolj priljubljene turistične destinacije. Če vas zanimajo otoki, potem je za vas primerna knjiga Sanjski otoki, ki postreže s pregledom petdesetih otokov blizu in daleč, ki se lahko ponašajo s svojevrstno avtohtnostjo in posebnostjo. Od italijanskega Caprija do avstralskega Fraser Islanda vas otoška pot vodi prek skandinavskih (Gotland) in škotskih (Skye) lepotcev, prek Martinika, Velikonočnih in Galapaških otokov do indonezijskih Bornea in Balija. Če vas bolj zanimajo kraji, si preglejte Sanjske kraje, ki predstavijo petdeset lokacij, bodisi mest (denimo Pariz in Sankt Peterburg) bodisi logično zaokroženih območij (Dolina Loare, inkovska pot, tasmanska divjina) ali pa pomembnih zgodovinskih, arheoloških (Alhambra, Kapadokija, Borobudur) in naravnih lokacij (slapovi Iguaçu, ledenik Perito Moreno, Viktorijini slapovi). Tretja knjiga so Sanjska potovanja, pogosto vezne poti, od Route 66 od Chicaga proti Los Angelesu prek Apalaške poti, polotoka Jukatan, dalmatinske obale, Zlatega trikotnika, transibirske železnice in svilne ceste do jadranja po Nilu in velike oceanske ceste v Avstraliji. Knjige, s katerimi vam morda do konca življenja ne bo zmanjkalo idej za potovanja.

Samo Rugelj, Bukla 88

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...