Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Slovenija v objemu

Dario Cortese
Slovenija v objemu
24,94 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-01-3777-1
Fotografije Dario Cortese
Urejanje Boris Bogataj

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
25 x 16,5 cm
510 g
160 strani
Tip knjige
vodnik
Kategorije
šport in zdravje > gorništvo in alpinizem
turizem in vodniki

Povej naprej

O knjigi

Slovenija v objemu je izletniški vodnik, v katerem nas avtor popelje na 36 izbranih ciljev po Sloveniji in zamejstvu Hrvaške, Italije in Avstrije. Lahko dosegljive ravninske in srednjegorske izletniške potepe premagujemo brez težav, na njih pa spoznavamo veliko novega, za marsikoga tudi še neznanega. Domala vsi opisani izleti so primerni za vso družino. Nekaj več organizacije in potovalne logistike pri tem zahteva le peščica predlaganih dvodnevnih izletov, kar pa se nam na cilju bogato obrestuje.

• 36 izbranih izletov
• nazorni opisi poti
• izrisi poti z zemljevidom
• več kot 80 fotografij
• koristni namigi, napotki in naslovi

Dario Cortese je diplomirani inženir agronomije, sicer pa samostojni publicist, predavatelj in že vrsto let organizator številnih delavnic v naravi, na katerih predstavlja in obuja uporabo naravne, lahko bi rekli kar »divje«, hrane. Je tudi ploden avtor številnih priročnikov o naravni hrani ter o privlačnih popotniških potepanjih po Sloveniji in zunaj njenih meja. Njegovo ustvarjalno delo, ki ga zaznamujejo tako številne objave v časopisih in revijah kakor tudi knjižne izdaje, presega klišejsko obravnavane tematike, s katero se vsakič znova vrača k človeku in naravi.

Recenzija Bukla

Pravkar se je začelo poletje in s tem tudi počitnice, za nami pa je tudi praznovanje 25. obletnice naše osamosvojitve. Ob tej priložnosti je izšel nov izletniški vodnik, ki nas lahko popelje v skrite kotičke naše domovine. Njegov avtor je priznani publicist in poznavalec narave Dario Cortese, avtor mnogih knjig in popotnih vodnikov, ki nas v tem izletniškem priročniku popelje na 36 izbranih ciljev v Sloveniji in zamejstvu, na Hrvaškem ter v Italiji in Avstriji. Gre za izlete, kjer se stikajo različni svetovi, saj nas avtor skuša na majhnem okolišu seznaniti z različnimi podobami narave, s hribi in dolinami ter tudi naravnimi in zgodovinskimi znamenitostmi. Tako rekoč vsi izleti so ravninski ali pa sredogorski, večinoma primerni za družinska potepanja, seveda pa so vsi opremljeni s potrebnimi informacijami, od zemljevida do opisa dostopov ter koris tnih namigov, napotkov in naslovov. Vodnik, ki vam letošnje poletje lahko zaneti mnoge popotne prigode.

Samo Rugelj, Bukla 123-124

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...