Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Slovenija v presežnikih

Tomo Jeseničnik
Slovenija v presežnikih
49,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2008
ISBN 978-961-01-0431-5

Tehnične lastnosti
trda vezava
223 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
umetnost > fotografija
turizem in vodniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Kje lahko v svet pogledate skozi naše največje naravno okno?
Koliko prijateljev morate povabiti, če hočete skupaj objeti naše najdebelejše drevo?
Čez katero reko se pne najstarejši most v Sloveniji?

Čudovita knjiga fotografa in pisca Toma Jeseničnika predstavlja 101 osupljivo čudo narave in dosežek tehnike, ki nosi predpono naj. Doživeti opisi razkrivajo neverjetne zgodbe in nenehno vabijo k prebiranju, izjemni posnetki pa kar kličejo po tem, da si presežnike ogledate tudi v živo.
Knjiga, kakršne o Sloveniji še ni bilo!

Recenzija Bukla

O Sloveniji smo do sedaj dobili že kar nekaj raznovrstnih monografij, ki so nam skozi objektive različnih talentiranih fotografov in z besedami ostroumnih piscev našo deželo predstavili iz raznih perspektiv ter skozi različne poglede. Slovenija v presežnikih fotografa Toma Jeseničnika v tem knjižnem žanru pri poglavju Slovenija obrača novo stran, saj se je avtor Slovenije, sicer pregovorno majhne dežele, lotil v njenih presežkih, bodisi da so to »biseri narave ali delo človeških rok«. Tako boste v sliki in besedi spoznali več kot sto najvišjih, največjih, najstarejših, najdaljših, pa tudi najkrajših ter drugih naj objektov, od mostov, viaduktov, predorov, vasi, gora do dreves, sten, rek in drugega. Poleg pričakovane izvrstne fotografije, ki gradi tako na detajlu kot tudi umeščanju vsakega presežnika v širši geografski kontekst, nas avtor v vsako poglavje vpeljuje z verzom oziroma pesniško kitico, ki se tematsko navezuje na posamezen presežek. Delo je nastajalo dve leti. Kljub temu, da je med skrajnima točkama Slovenije le 260 kilometrov, je moral avtor prevoziti več kot 65 tisoč kilometrov (in še kakega v višino in globino) in na lastni koži izkusiti vse podnebne odtenke naše domovine (v skupni temperaturni razliki več kot 68 stopinj Celzija), da je lahko na koncu pred nas postavil v črn žamet vezano knjigo. In kam sodi čudovita fotografija drevesa na naslovnici? Nikakor ne v kak oddaljen in zakoten predel Slovenije, temveč k Bohinjskemu jezeru, enemu najbolj obiskanih turističnih krajev pri nas. Tudi sam sem bil tam že približno stokrat, a se mi tak pogled do sedaj še ni razkril. Najbrž je rezerviran le za mojstre. Prava knjiga o Sloveniji za Slovence, ki imajo radi knjige o Sloveniji.

Samo Rugelj

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...